Zolikám, rákattantál a Krossra?

Zolikám, rákattantál a Krossra?

RSS   AUDMAX   2015-08-05 16:53   2015-10-01 12:39

 

 

Hallottad már Cséry Zolit a KORG Krossról beszélni? Szerelem ez, én mondom szerelem… Ha még életedben nem zenéltél, akkor is azonnal billentyűsnek állsz a kurzus végére, vagy legalábbis komolyan elgondolkodsz egy hosszú beszélgetésen a szüleiddel, hogy tulajdonképpen miért is nem taníttattak zenélni?! Zolit az idei Gitármánia Táborban kaptuk lencse és ceruzavégre, persze videó is készült…

Cséry Zoli - KORG Kross

Mi inspirál egy ilyen workshop alkalmával?

Úgy próbálom felfogni ezeket a kurzusokat, mintha úgymond hangosan gondolkodnék és így át tudom adni tapasztalataimat. A KORG hangszerek mindig is nagyon közel álltak hozzám, így hát nem nehéz pozitívan nyilatkozni róluk. Próbálok nem száraz technikai és műszaki paramétereket magyarázni, hanem inkább kreatívan megszólaltatom őket. Erre kíváncsi a hallgató.

Mit gondolsz, mennyire nyitott a mai modern fiatal generáció a zenére, és a fejlődésre?

A Gitármánia Tábor egy összetartó közeg. A kihívás az, hogy vannak akik nagyon fiatalok, őket szó szerint be kell törni. Mindig érzem a kurzusokon azt a pontot, amikor "megvetted" őket. Na, ez jó érzés. Onnantól már én is szabadabban tudok beszélni, kialakul egy közös vibrálás. Mindig írok forgatókönyvet, de persze felborul egy idő után, mert én is olyan irányba viszem a bemutatót, amilyen az érdeklődés a sorok között.
Most először egy picit megpróbáltam beszélni az alap szintisoundok megfelelő használatáról is, zeneelméleti kérdéseket is feszegettünk, persze játékosan, hogy ne legyen unalmas.

Cséry Zoli - KORG Kross

Miért ezt a három hangszert mutattad be?

A Kross egy könnyű, de nagyon komoly tudású kis hangszer. Nagyon kreatív, modern, és eszméletlen jó hangja van. Ajánlom Mindenkinek, kezdőn át a profiig.
A King Korg egy teljesen más gondolkodású szinti. Szabadon szét lehet túrni, kvázi mintha kis pedálok lennének a lábad alatt, minden a kezelőfelületen van. A hangja pedig eszméletlen vastag, és letaglóz. A nyakszinti pedig valahol egy nagyon nagy stenk. Ilyenkor lesz a szintisből gitáros. Jó önbizalom növelő cucc, aki a nyakába veszi, az többé nem szabadul tőle. A hangja pedig, hát embertelen...

Tervezel a jövőben is még hasonló kurzusokat?

Igen, mindenképp. Ez nekem kikapcsolódás valahol. Kevés ismertető anyag van fent magyar nyelven ezekről a hangszerekről. Korg endorserként én így tudom segíteni a fiatal zenész-billentyűs generációt, ha közelebb hozom hozzájuk ezeket a modern szintiket. Youtube csatornámon jó pár videó van már fent, jártam volt iskolámban is, a Kőbányai Zenei Stúdióban, ott is nagy sikere volt a bemutatónak. Büszke vagyok arra, hogy ilyen hangszereket használhatok, jó érzés időt eltölteni ezekkel a dolgokkal. Közel 10 éve ápolok nagyon jó barátságot a KORG csapattal. Nagyon sok mindenben segítik a munkámat, nagyon szeretek velük dolgozni, úgy érzem, hogy így érdemes csinálni a dolgokat.

A cikk megjelent a Music Média magazinban.

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020