Vox Mini Superbeetle Bass

Vox Mini Superbeetle Bass

RSS   AUDMAX   2023-06-14 10:05

 

 

Érdekes téma a gyakorló erősítő, főleg a mai világban, ahol a legtöbb zenész az otthonában már digitális eszközökkel, hangkártyákkal és plug-inekkel oldja meg ezt a kényes feladatot. Miért is kényes ez? Legtöbbünk hozzá van szokva a színpadi erősítők világában megszokott “vastag”, nagy hangzáshoz, és sokszor csalódottan jövünk el a hangszerboltokból, amikor kipróbálunk egy kis erősítőt, hiszen gyakran ezek a szavak jutnak eszünkbe, amikor ilyenen játszunk: dobozhang, fénytelen, élettelen, műanyag, se íze, se bűze.

 

 

A kis Vox bekapcsolás után máris meghazudtolja méretét és súlyát, hiszen igazán szép, egészséges, kerek, letisztult hangszínnel találjuk magunkat szemben, nem beszélve az eszköz csendességéről. A beépített Nutube technológia a sterilséget ellensúlyozza, hiszen szép organikus dinamikát kapunk, ami sokkal inkább a csöves erősítők világát juttatja eszünkbe. A preamp egy gain potival kezdődik, amivel akár a gyakran hangosabb aktív gitárokhoz megfelelő jelszintet is be tudunk állítani. A sort egy 4 sávos EQ követi, ami mély, mélyközép, magasközép és magas hangszínekből áll. Mindegyik poti szépen dolgozik, pont jó helyeken lehet vágni vagy emelni, én egyből le is vettem egy kicsit a mélyekből, mert véleményem szerint (főleg a csöves erősítőkhöz szokott fülem miatt) egyenesben egy kicsit sok is van belőle. A mélyközép pont a vastagságot adja, míg a hi-mid az érthetőségért felelős, a treble pedig nem másért, mint a részletekért. Végül van itt még egy master hangerő, ami a teljes kimenő hangerőt állítja be.

 

 

Találunk még egy COMP és egy FUZZ kapcsolót is, melyek közül előbbi egy diszkréten működő kompresszor, ami a részletek felpiszkálásáért és az egységes pengetésekért felelős, nagyon jól végzi a dolgát, én kifejezetten élveztem vele a játékot. Az utóbbi Fuzz pedig egy nagyon szép, a ‘60-as éveket idéző torzító, aminek a hangszínét az EQ-val (POST) szabályozhatjuk. Érdekesség még együtt használni a két beépített effektet, mert ilyenkor egy kicsit jobban előtérbe kerül a torz mellett megszólaló tiszta hangszín is, ami még tovább vastagítja a hangzást.

 

 

Az esztétikára sem lehet panaszunk, gyönyörű a bőrözés, klasszikus a vászon és a binding, szép a króm lábszerkezet, aminek a tetején az 1 kilónál is könnyebb fej helyezkedik el. A basszreflex ládában egy 8” -es (20cm) Vox hangszóró található, ami 50w és 4 ohmos tökéletes partnere a fejnek. A dobozban találunk az összekötésükhöz egy hangfalkábelt és egy laptoptöltőhöz hasonló 19 voltos speciális tápegységet. A hátlapon helyezkedik el még egy AUX bemenetet, amire ráköthetjük a telefonunkat vagy laptopunkat egy 1/8” sztereó kisjack formájában.

 

 

Erre a kütyüre úgy is tekinthetünk, hogy lakásunk dísze lesz a nemes feladaton kívül, hogy szórakoztasson minket. Szépen szól, elég hangos, modern high-tech a belseje és jó érzés ránézni.

 

 

Kimondottan ajánlom!  

 

Horváth Gábor
BassMidTreble

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020