Ultra kompakt digitális keverő az ALLEN and HEATH QU szériájának új tagja!

Ultra kompakt digitális keverő az ALLEN and HEATH QU szériájának új tagja!

RSS   AUDMAX   2015-09-08 11:27   2015-10-01 12:33

 

 

Az angol gyártó a sikeres QU szériát bővítette új modellel. A QU Pac faderek nélküli, érintőképernyős digitális keverő, iPad vezérlési lehetőséggel.

Allen&Heath QU Ultra kompakt digitális keverő

Tervezésekor azt vették figyelembe, hogy éppúgy alkalmas legyen élő hangosítási, vagy fix installációs környezetben való használatra is. Így minden tulajdonsággal rendelkezik, amivel a QU sorozat előző tagjai. Használható zenekarok számára saját keverőként, vagy többcélú alkalmazásokban, például iskolákban, hotelekben zenés szórakozóhelyeken.

A csatlakozómezője megegyezik a QU16 hátulján lévőkkel, azaz 16 monó, 3 sztereó forrást csatlakoztathatunk, és 12 kimenetet használhatunk (4 monó aux, 3 sztereó aux, főkimenet), de ez a modell bővíthető bármely AudioRack-el, maximum 38 bemenetig és 28 kimenetig.

A QU Pac valamennyi beállítása, beleértve az előfokokat is, menthető és előhívható. USB csatlakozáson keresztül készíthetünk vele soksávos felvételt közvetlenül USB-s mobil HDD-re, vagy a "B" csatlakozón keresztül számítógéppel összekötve erre alkalmas szoftverrel is. Az ME személyi monitorrendszer szintén egyszerűen használható ezzel a keverővel.

Allen&Heath QU Ultra kompakt digitális keverő

Folytatva az iLive szériánál elkezdett iPad app-os távvezérlést, a QU Pac esetében is valamennyi keveréshez szükséges funkció elérhető, de a rack-es install keverőknél egyedülálló módon a felületen elhelyezett 5"-os színes érintőképernyő segítségével is minden funkciót elérhető.

A teljesen flexibilis QU -Control funkció segítségével egyéni "widget"-eket készíthetünk, például csatornák hangerőszabályzói, mute-csoportok a feladathoz, vagy az adott felhasználó igényeihez,  tudásához illesztve. További szabadságot és rugalmas alkalzhatóságot nyújt a 15 db szabadon konfigurálható soft key gomb.

Három különböző, integrált felvételi és visszajátszási lehetőség közül választhatunk:
Sztereó rögzítésre és lejátszásra akár pendrive-on keresztül is lehetőségünk nyílik, míg 18 sávos felvételt készíthetünk és játszatunk vissza USB-s mobil HDD segítségével. Ezekhez az USB-s háttértáron kívül semmilyen más külső eszköz nem szükséges. Win vagy Mac gép, és azon futó program használata esetén akár 32 sávos felvételre és visszajátszásra is lehetőségünk nyílik.

A GLD és QU szériához használható  mindhárom AudioRack-el, az AR84-el, 8 bemenettel / 4 kimenettel, az AB1608-al 16 bemenettel / 8 kimenettel, és az AR24/12-vel 24 bemenettel / 12 kimenettel  bővíthető.

A személyi monitor keveréshez pedig kétféle megoldást is kínál a gyártó... ugyanis az ME rendszer mellett – wifi kapcsolaton keresztül – iPhone alkalmazás segítségével is megoldható ez a feladat.

A cikk megjelent a Music Média magazinban.

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Atterotech Audiopole Audio-Technica Avalon-Design Avid DiGiGrid DirectOut Technologies Eden Genelec Korg L'Acoustics Linea Research Marshall Marshall Lifestyle Montarbo Commercial Natal Panphonics QuikLok Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.