Tascam: Hírmorzsák az év elejére

Tascam: Hírmorzsák az év elejére

RSS   AUDMAX   2018-02-23 23:23   2018-02-25 15:24

 

 

Ritkán csinálok ilyet, de mivel egyidőben több hír is napvilágot látott a Tascam vonzatában, ezért röviden tekintjük át ezeket, különösebb vezérfonál, szójáték és filmes hasonlatok nélkül. Tudom-tudom, csalódást okozok a törzsolvasóknak, de néha meg kell szakítani a sémát, ahogy a Zodiákus is tette...(ennyit a hasonlatok hiányáról) Kezdünk!

 

 

DR-701D beszélni Ambeo VR
Az elmúlt évek egyik nagy újdonsága a VR, vagyis a virtuális valóság érzete, melyekre elég sok anyagot lehet már találni, nem beszélve a játékokról. A szemüveg segítségével történő, 3D-ben való mozgás/nézelődés azonban azonnal követelte a három dimenziós hangzást, hiszen nem elég a szemünket becsapni, agyunk gyorsan visszaránt a realitás talajára, ha a hang nem követi a mozgásunkat.

 

 

Ezt orvosolta most szoftveresen a Tascam, ugyanis a DR-701D professzionális rögzítője az új szoftverrel már képes Ambeo VR mikrofon jelét is rögzíteni és kódolni a megfelelő formátumokban.

Dante-analóg/analóg-Dante, avagy az ML-16 és az ML-32
Semmi köze az irodalomhoz annak, hogy megjelent két új eszköz a hálózati audió megoldások piacán, melyek típustól függően 16 vagy 32 csatornát fordítanak analógról Dante-ra, vagy Dante-ról analógra. Az 1U magas eszközök mérete ugyan nem teszi lehetővé az hagyományos analóg csatlakozók beépítését, de a D-SUB szabvány erre is ad megoldást. A készülékek 2-2 ethernet csatlakozóval készülnek, így redundánsan két hálózaton is üzemeltethetők, valamint ismerik az AES67-es szabványt, vagyis Ravenna és más ezt használó szabványokkal is kompatibilisek.

 

 

Re:Cubase
Az US-szériás hangkártyák két kisebb változata, az US-2X2 és US-4X4 mostantól a Sonar és Ableton szoftverek helyett újra Cubase LE szoftvert tartalmaznak! Az átállás folyamatos, hamarosan minden forgalomban lévő, ilyen típusú kártya ezzel a szoftverrel lesz kapható, ahogyan az új US-1X2 és az iXR típusok is.

 

 

Tálcán kínáljuk
Végül, de nem utolsó sorban, bővül a CD-lejátszók listája is. Egy kimondottan olcsó, egyszerű és gyors, MP3-képes CD-lejátszót tisztelhetünk a CD-P1260MK2 személyében. 19 colos, rack-be is beépíthető, 2U magassággal, de az asztalon is jól érzi magát, ugyanis az új, középponti  elhelyezésű CD-mechnika, kiválóan csillapítja a rezgéseket. Kimenete aszimmetrikus, sztereó RCA a hátlapon, de egy 6,3mm-es, szabályozható fejhallgató kimenetet is találhatunk a készülék elején. Az MP3 mellett elboldogul a WMA formátummal is, mindkettőt mappából is kiválóan kezeli.

 

 

Gergics Attila
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020