Szürke eminenciás - Audio-Technica ATM510

Szürke eminenciás - Audio-Technica ATM510

RSS   AUDMAX   2020-01-09 18:13   2020-01-09 18:14

 

 

Amikor énekfelvételhez készülődnek egy stúdióban, a hangmérnök akár tíz mikrofont is kipróbál, amire megtalálja az igazit. Élőben erre szinte soha nincs idő, így azt választják, amit már jól ismernek. Hiába a jobbnál jobb vokálmikrofon a piacon, marad a több, mint ötven éves iparági sztenderd…

 


Pont ilyen egy jó vokálmikrofon?


A gyártók kimondva, kimondatlanul is állítanak egy riválist a sztenderddel szemben. Akinek van szeme, láthatja, hogy az Audio-Technica ATM510 is pont ilyen. A formában is a nagy elődre hajazó eszköz kardioid karakterisztikával rendelkező dinamikus mikrofon, persze már mai belsővel: neodímium mágnessel, mely kisebb tömeg mellett is erőteljesebb teljesítményt nyújt. A nagyobb mágneses erő nagyobb kimeneti szintet és sokkal jobb tranziens átvitelt eredményez. A kimagasló tengelyen kívüli elnyomás és a kapszula belső rugalmas felfüggesztése sima, naturális énekhangot biztosít nagyon magas gerjedési küszöbbel. Pont ilyen egy jó vokálmikrofon.

 


Robosztus, kézre álló fémház és többrétegű fémrács a kosárban kemény burkolatot von a kapszula köré, látszik, kézbe fogva érződik is, ez a legvadabb színpadot is kibírja. A káposztalevél szerűen egymásra simuló különböző fémrácsok védelmet nyújtanak a torlóhangok ellen úgy, hogy a magashangok tisztasága megmarad.

 


A hozzá adott műbőr hordtáskában egy mikrofon kengyelt is találunk, természetesen menetszűkítővel, hogy bármelyik állvánnyal kompatibilis legyen.


Szürke eminenciás


Az ATM510 nem az a mikrofon, ami először eszedbe jut, ha meghallod az Audio-Technica nevet. De pont az a mikrofon, ami megbízhatóan teszi a dolgát füstös pinceklubok alig színpadán, ott van rendezvényeken, előadásokon, és mindig megnyugszol, amikor látod a mikrofonos táska alján, hogy ott van veled. Számíthatsz rá, teszi a dolgát.


Hermann János
audmax.hu

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020