Szerelemgyerek

Szerelemgyerek

RSS   AUDMAX   2015-11-18 15:17   2015-11-18 15:26

 

 

A Waves és a DigiCo gyártókat talán senkinek nem kell bemutatni, de mi történik, ha a két gyártó úgy dönt, hogy piacra dob egy olyan rendszert, ami akár több felvevő helyiséget is képes kiszolgálni, illetve lehetővé teszi hogy élőben is azokon a Waves plugineken keresztül játszunk, amiket a stúdióban, a kész anyagon használunk? Íme:

 

 

A DiGiGrid egy merőben új felfogású eszközpalettát jelent. Hálózati alapú stúdiós és élő szolgáltatások, kiváló minőségben, akár beépített Waves szerverrel. Mindennek az alapja az ethernet csatlakozás (Cat5e/Cat6 kábelen), ami lehetővé teszi a kommunikációt az eszközök között, beleértve a számítógépet is. Így egy hálózaton belül magunk dönthetjük el, hogy a jelet honnan és hová küldjük, ami lássuk be, igencsak megkönnyíti egy nagyobb, több feljátszóval is rendelkező stúdió életét.

A termékeket 3 csoporta oszthatjuk, az M-, a D- és a I-szériákra, nézzük is őket sorban:

Az M-széria az MGB és az MGO termékeket foglalja magába, amik tulajdonképpen csak a kialakításuknak köszönhetik a különböző elnevezést. Míg az MGB BNC csatlakozón keresztül képes 128 MADI sávot kiszolgálni, addig az MGO ezt optikai csatlakozással teszi. Így vagyunk képesek egyetlen ethernet kábellel akár 128 csatornát rögzíteni, vagy lejátszani, legyen szó egy soksávos koncertfelvételéről, vagy egy virtuális soundcheck-ről.

A D-széria kimondottan a Pro Tools HD fehasználóknak készül, ezen eszközökkel kedvükre route-olhatják a jelet a helyiségek között. Mindezt úgy, hogy megtartják eddig használt Pro Tools interfészeiket, hiszen a DigiGrid rendelkezik DigiLink csatlakozással is. A DLS és DLI közötti alapvető különbség, hogy a DLS egy i5 alapú Waves-szerverrel is rendelkezik, amelynek segítségével rengeteg Waves plug-in-t használhatunk (Ne feledjük, akár élőben is!), rendkívül alacsony latency-vel, anélkül hogy ezzel a számítási feladattal a gépünket terhelnénk!

 

 

Az I-széria 3 eszközből áll, és a D-szériás interfészekkel ellentétben bármilyen más natív DAW-val használható. A csúcs az IOS, ami önmagában egy i3 Waves-szerver és egy kiváló ki- és bejáratokkal rendelkező SoundGrid alapú hangkártya, mely a már szóban forgó ethernet csatlakozással beszélget a DAW-val és a számítógépünkkel. Természetesen hálózatról is használható, és kedvünkre bővíthetjük az IOC-vel, ami úgynevezett monitor interfészként még több ki- és bejáratot generál a feljátszó helyiségben. Az IOX pedig tulajdonképpen az IOS Waves-szerver nélküli verziója, 2 helyett 1U rack mérettel, és minden más jó tulajdonságával.

Maga a SounGrid és a Waves-szerver kapcsolata a gépünkkel meglehetősen rugalmas. Rengeteg lehetőségünk van a jelvezetésre, a szerveren futó plugin-ek pedig egy gombnyomásra offline üzemmódba kapcsolhatók. Tehát miután elvittük magunkkal a laptopot a DiGiGrid eszköz nélkül, a pluginek natív módban is képesek működni!  Az eszközök átláthatóságáról és különböző jelutak keveréséről az eMotionST nevű keverőszoftver gondoskodik, ahol a patch-tábla és az alapvető beállítások is helyet kaptak.

 

 

A DiGiGrid megoldásai a professzionális stúdiók és élő hangosítások/felvételek igényeit tartják szem előtt. Kiváló alap lehet bármelyik eszköz a fejlődés útján és abban is biztos vagyok, hogy a minőségre sem lesz panaszunk.

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020