Levél hangmérnökömnek

Levél hangmérnökömnek

RSS   AUDMAX   2018-05-05 15:43   2018-05-10 10:14

 

 

Szia! Kérted legutóbb, hogy ajánljak pár Audio-Technica mikrofont a zenekarodnak. Összeállítottam egy szettet, és fűztem hozzá némi kommentárt, mi, miért lenne jó választás.

 

 

 

Lábdob: ATM250. Miért? Ez egy hagyományos lábdob mikrofon, amivel energikus, dögös hangot lehet csinálni. Ha feltétlenül egy modern metál lábdob hang kell a zenébe, válaszd a dupla kapszulás (dinamikus és kondenzátor kapszula fázishelyesen elhelyezve) az AE2500-t.

 

 

 

Tamok: ATM230. Miért? Eddig mindenütt bevált, műfajtól függetlenül. Dinamikus mikrofon, kevésbé idegenkednek tőle a hangosítók, mint a kondiktól. De ha a kondimikrofonok transzparens hangzására vágysz, ajó  választásod az ATM350D lehet. Miért? Praktikus, kicsi, csiptetős és egyenes a frekvencia-átvitele.

 

 

 

Pergő: AE2300. Miért? Nagyon friss, fényes hangzást ad, ami mellé nem feltétlenül kell pergő alsó mikrofon. Ha alul-felül szeretnél mikrofonozni, remek páros lesz az ATM650 + ATM450.

 

 

 

Overhead: AE5100. Miért? Nagyméretű kondenzátor kapszulájával kompromisszummentes hangminőséget biztosít, meleg, pontos hangzás mellett.

 

 

 

Gitár: AE3000. Miért? Az AE3000 nagyon pontos, mégis finom gitárhangzást ad. Úgy hozza az összes részletet, hogy közben nem tépi le az ember fejét, és úgy gondolom, ebben a zenében nem is kell. Ha dinamikus mikrofon hang kell a gitárra, próbáld ki feltétlen az AE2300-t.

 

 

 

Ének: ATM710. Miért? Stúdióminőségű kondenzátor kialakításával figyelemre méltó tisztaságot biztosít. Kondi vokálmikrofonok között a nagyágyú egyértelműen az AE5400. Tiszta, transzparens, részletgazdag. Az AE4100 és AE6100 a dinamikus énekmikrofonok között a legjobb választás. Általános nézet szerint a kondenzátor női énekre, a dinamikus férfiaknak való: Ne tekintsd ezt szentírásnak, számos ellenpéldát tudnék mondani…

 

 

Javaslom, hogy nézd át a mikrofonok adatlapjait, review-jait, ismerkedj velük, aztán szánj elég időt a kipróbálásra. A kapkodás csak feszültséget szül, elveszi a figyelmedet a fontos részletekről.


Nagyon fontos: FELEJTSD EL A MEGLÉVŐ PREKONCEPCIÓIDAT! (Pergőnél ki kell emelni a 4kHz-et és társait…) Állítsd az EQ-t lineárisba, maximum a mélyvágó szűrőt használd ott, ahol indokolt. Az Audio-Technica mikrofonok nem igényelnek durva hangszínszabályzást, ha jó a hangcucc egyenesen is gyönyörűen fognak szólni. Használd az EQ-t a hangszerek hangszíneihez, ne a mikrofon korrigálására!

 

Remélem, tudtam segíteni!
Zöld Zsolt levelét közreadja Hermann János
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020