KORG újdonságok 2023 őszén

KORG újdonságok 2023 őszén

RSS   AUDMAX   2023-12-18 18:40

 

 

Megszoktuk már, hogy a KORG, ahogy más gyártók is, időről időre elárasztanak minket aktuális újdonságaikkal. Ezeket általában valami nagy világeseményhez kötik. Ez aktuálisan a 2024-es NAMM Show lehet, ami jövő januárban kerül megrendezésre Anaheimben, Californiában. Ez az adag némileg megelőlegezi az akkor megjelenő újdonságcunamit, lehet emésztgetni és gyűjteni az aprót az üvegvisszaváltóból.

 


MPS-10 dobos/ütős sampler pad


A KORG belépett abba a ligába, ahol amennyiben nem csinálnak valami egyedülállót, megégetheti magát. Ez a sampleres dobpadok világa, ahol elég erős a konkurencia. A tényt cseppet sem vették félvállról, hiszen a Wavedrum és a Pearl e/Merge fejlesztői babusgatták a projektet. 10 ütőfelület, ebből három CC-Pad, 32GB sampling tárhely, Round Robin dobkitek, effekt spillover és szabad kit specifikálás. Ezek mellett rendkívül sokoldalú és rugalmas 4 Track Looper funkció, egy all-in-one megoldás a szórakoztató és kreatív élő loopoláshoz. Természetesen elérhető hozzá egy illesztő hardver, aminek segítségével bármilyen dobfelszerelésbe beépíthető, de egyéb elektromos dobpadokkal is kiegészíthető.

 

 

 


Modwave mk2 hullámtábla szintetizátor


Az újragondolt klasszikusok ligájában, az opsix és a wavestate társaságában játszó, a DW-8000-ből származtatott modwave is frissült. Látványában feltűnő, hogy az XY kontroller piros lett, de a lényeg belül van. Hiszen a hangszínek gyarapodása mellett a polifóniát 32-ről 60 hangra növelték, frissültek az LFO-k és új paraméterek is kerültek bele, valamint poly aftertouch beállítására is van immár lehetőség.

 

 

 


Keystage 49 és 61 MIDI kontroller


Producerek, zeneszerzők és színpadi muzsikusok számára egyaránt sok újítást hordoznak magukban a KORG új Keystage mesterbillentyűi. MIDI 2.0 kompatibilitás, címezhető feliratos enkóderek. A MIDI2.0 nagy újdonsága, hogy a készülékek közti kommunikáció kétirányú, tehát a hangszer nemcsak ad, de vesz is MIDI üzeneteket. Tehát oda mennek a hangüzenetek, vissza pedig jönnek a DAW felől a paraméterek, melyek megjelennek az enkóderek alatt preset vagy pluginváltáskor is. Ez a széles körű DAW kompatibilitás és mély integráció az Ableton Live-val és egy masszív szoftvercsomag teszik igazán ütőképessé a Keystaget. A szoftvercsomag tartalma a KORG Gadget Producer Bundle, a wavestae natile LE és a KORG Software Bundle. Ezek mellett teljes értékű audio interfész is, így nem szükséges a színpadra még egy hangkártyát is vinni. Ezek mellett a kottatartója úgy forgatható, hogy a laptopot könnyen el tudjuk helyezni a hangszeren. Poly aftertouch kompatibilis félig súlyozott billentyűzettel szerelik, így minden zenei igényt kielégít.

 

 

 


Kaoss Replay dinamikus effekt-sampler


A Kaoss sorozat az ezredforduló óta (pontosabban 1999-től) része a zenei életnek. Olyan intuitív, valós idejű effektezést tett lehetővé, amit azóta sem sokan alkalmaznak ilyen módon. A több verziót megélt Kaoss Pad azóta bizonyos hangszerek kezelőfelületébe is beépült, valamint VST és applikáció formájában is elérhető, most egy a KORG számára teljesen új felfogásban került bemutatásra.
A Kaoss Replay új mintavételező és trigger rendszert kapott. A 16 pad, a DJ-szerű intuitív Cue rendszer és a zenészek, különösen a énekesek - rapperek, vokalisták - számára készült effektszekció is teljesen új. A Kaoss sorozat X-Y kontrollerével integrált intuitív, könnyen használható érintőképernyőnek és a rengeteg preset beállításnak köszönhetően a Kaoss Replay kiválóan használható eszköz lesz bármely színpadon vagy stúdióban.

 

 

 

 


Folytatása következik januárban.
Hajdu Zoli

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020