KORG Pa3X Le Professzionális Arranger

KORG Pa3X Le Professzionális Arranger

RSS   AUDMAX   2015-09-10 14:46   2015-10-02 09:54

 

 

A Pa3X Le a KORG Professional Arranger sorozat legújabb tagja. Az élő játékra és dalszerzésre kiválóan használható eszköz félelmetes erejével és hangzásával felvértezve egy kedvezőbb árú, könnyen átlátható és rugalmasan vezérelhető 76 billentyűs hangszer. Számtalan valósághű és részletgazdag hangszín, valamint a világszerte legismertebb zenei műfajok megszólaltatására alkalmas stílusok gyűjteményének eszenciája. Hogy a zenészek igényeinek mindenben megfeleljen a Pa sorozattól elvárt kiváló minőséget, csodálatos hangzást, és könnyű kezelést garantálja.

KORG Pa3X Le

A Pa3X Le rengeteg beépített hangszínt, a saját hangminták tárolására 192 MB tárhelyet, és számtalan bővítési lehetőséget kínál. A több mint 410 stílusból (összesen 1200 stílus tárolására van hely) szinte bármilyen zenei műfajhoz kiválaszthatjuk a megfelelőt. A hangszerben többek között egy TC Helicon Vocal Harmonizer, egy Dual MP3 lejátszó és felvevő, és egy Dual Crossfade szekvenszer is található. A videó-kimenet segítségével a dalszöveget vagy a kottát egy külső monitoron is megjeleníthetjük, így a hangszer tökéletesen alkalmas karaoke-ra is, vagy komolyan segítheti a zenekarvezető munkáját. A masszív fekete alumínium ház és fából készült oldallapok a színpadon professzionális megjelenéssel ruházzák fel.

Az új Pa3X Le
A több, mint 20 éve készített KORG Arranger-ek verhetetlen hangminőségükkel és tudásukkal mindenütt lenyűgözik a világ profi zenészeit. A Pa3X Le technológiája ezt az örökséget új technológiákkal és a zenészektől származó ötletekkel ötvözi. Az eredmény verhetetlen hangminőség, kiváló funkciók, és felhasználóbarát kialakítás.

KORG Pa3X Le - Front

Érezd a billentyűzetet
A természetes billentésű 76 félig-súlyozott billentyűzet, a Velocity és Aftertouch funkciók, valamint a tervezés olyan, hogy a kezdőktől a profi billentyűsökig - mindenkinek megfeleljen.
 
Vékony, erős és könnyen használható
Az előlapot úgy tervezték meg, hogy a szabályzók és gombok ergonómiailag a lehető legjobban helyezkedjenek el. A grafikus felhasználói felületet most még könnyebb olvasni és a színes, nagy méretű Touch Screen is több ikont jelenít meg. Annak érdekében, hogy bármilyen felkészültségű zenész használhassa, két üzemmód, az Easy és az Expert mód közül lehet választani. Easy üzemmódban csak a legfontosabb kezelőszervek láthatók, a tiszta és egyszerű megjelenés kezdők számára vagy élő játéknál igen hasznos. Expert módban a teljes vezérlés elvégezhető, és egy időben több beállítási lehetőség is megjelenik. Ha nem emlékszünk egy fájl, egy dal vagy egy stílus mentési helyére, használhatjuk a keresési funkciót, és a hangszer megtalálja helyettünk azokat. Amennyiben valaki az all-in-one megoldásokat szereti, a külön megvásárolható, nagy teljesítményű, 5 hangszórós PaAS hangszóró rendszer biztosítja a tiszta hangminőséget. A telepítési folyamat nagyon egyszerű: helyezzük a hangszórókat a helyükre, és már kész is. Nincs szükség további hálózati- vagy audio kábelekre sem.
 
A legjobb hangminőség!
A KORG kifinomult hangképzésének köszönhetően, a Pa3X Le több, mint 1100 hangszíne között egy új sztereó Grand Piano (a húrok rezgésével és valósághű csillapításával) és az elismert KORG SV-1 színpadi zongorából kölcsönzött elektromos zongora is helyet kapott. A Digital Drawbar orgona emuláció minden mellékzajt (fújás, billentyű lenyomás és felengedés zaja, stb.) hűen közvetít. Az RX (Real eXperience) technológia és a DNC (Defined Nuance Control) rendszer az előadó számára lehetővé teszi, hogy pontosan és kifejezően szólaltassa meg a hangok apró árnyalatait is. A Joystick és a programozható kapcsolók segítségével például a szenvedélyesen játszhatunk szaxofonon, utánozhatjuk a trombita, a klarinét, és a harmonika mély morgását és fújásait, a vonósok  Pizzicato-s és Legato-s játékának hangját. A több mint 90 valósághű dobszett (például Ambient Drums) bármilyen ritmus megszólaltatására alkalmas, a Drum Family Easy Editing funkció pedig lehetővé teszi a hangerő, a hangmagasság, az EQ, stb. beállítását. A 192 MB felhasználói memória lehetőséget biztosít arra, hogy a hangszert gyorsan és egyszerűen új hangokkal egészíthessük ki. A Pa3X Le képes a Korg, WAV, AIFF, és SoundFont™ formátumok beolvasására és WAV vagy AIFF formátumú fájlok exportálására. A mintavételi és szerkesztési funkciók segítségével saját hangmintákat is készíthetünk.
 
Használjuk a stílusokat!
A hangszer több, mint 410 stílust tartalmaz. Ezek mindegyike egy-egy tökéletesen megvalósított zenei környezet, amelynek egy bizonyos zenei stílus megszólaltatása a célja. Minden egyes stílus egy-egy, összesen 4 féle Fill In + Break pattern-nel variálható. A nemzetközi szakemberekből álló hangszín-tervező csoport számtalan új stílust alkotott, mindenki által ismert és elismert stílusaink közül néhányat pedig új hangokkal és új effektekkel egészített ki. 1200 memóriahely is található, melyre saját készítésű stílusokat és beállításokat menthetünk el. A Guitar Mode 2 lehetővé teszi, hogy a gitár Track-ek valósághűek, autentikusak legyenek. A Chord Sequencer segítségével játék közben folyamatosan felvehetjük a megszólaltatott akkordokat és ez lehetővé teszi, hogy akár gyakorlás, akár élő előadás közben a saját akkordmeneteinkre játsszunk.

KORG Pa3X Le

Stúdióminőségű effektek
A Korg híres a stúdióminőségű effektjeiről, a Pa3X LE pedig a legjobb Korg effekteket tartalmazza. Egy időben akár 4 sztereó digitális multieffekt processzor is használható. A hangszerben 125 effekt típus található, többek között hagyományos Reverb, Delay, Vintage pedál szimuláció, és professzionális Mastering eszközök, stb. A Track-ek hangszínét mély (Low) közép (Mid) és magas (High) EQ-val állíthatjuk be, és a beállítást Song Play módban egy külön EQ Track-re el is menthetjük. Ezáltal a MIDI fájlok lejátszásakor saját, egyedi hangzást alakíthatunk ki. Nem tetszik a Bass Track hangszíne? Végezzük el, majd mentsük az EQ beállítást, és a basszus minden ezután lejátszott dalnál ugyanolyan hangszínnel szólal majd meg. A Pa3X Le végső hangzását a Limiter és a 4 sávos parametrikus EQ beállításai határozzák meg. Ez az EQ mindenre képes, egyéni elképzeléseink, vagy a koncert helyszín akusztikájának megfelelően könnyen korrigálhatjuk a megszólalást.
 
TC Helicon Voice Processor
A Korg hosszútávú együttműködése folytatódik a "Vocal Harmonies"-ban világelső céggel - a TC Helicon-nal. Az új lehetőségekkel és algoritmusokkal rendelkező TC Helicon Voice Processor-nak köszönhetően a vokálok a lehető legjobb hangminőségben szólalnak meg. A billentyűzet vagy MIDI események segítségével akár 3 élethű hangot is megszólaltathatunk. További 4 effekt-blokk - az effektek között Reverb, Delay, EQ és Dynamics - is használatra vár. A profi vokális előadás érdekében a előlapra - könnyen elérhető helyre - 2 gomb és 3 nyomógomb került, amelyek segítségével a legfontosabb vokál-funkciók vezérelhetiők.
 
Lejátszó és szekvenszer
A fő zenei formátumokon kívül a Korg XDS Crossfade Dual Sequencer a MIDI File-ok “+G” formátumát is támogatja. Ez az új tulajdonság lehetővé teszi az MP3 fájlok lejátszását és a fájlokban található szöveg és grafika megjelenítését a beépített kijelzőn vagy egy külső monitoron. A Marker funkció révén egy dalban tetszés szerinti helyre ugorhatunk. Egyidejűleg két különböző MP3 vagy MIDI File is lejátszható, a MIDI és MP3 File hangneme transzponálható, lejátszási sebességük gyorsítható és lassítható. A Vocal Remover technológia lehetővé teszi, hogy a közép-csatorna vágásával az MP3 File-okból hihetetlen pontossággal

A Score Viewer képes a zenei írásjelek, a hangjegyek és az akkordok, valamint a dalszöveg és akkord rövidítések megjelenítésére is. Az akkordok nevei angol és olasz metódus szerint is láthatók. A tanulást segíti, hogy minden hangjegy mellett a hang neve is megjelenik.
 
SongBook
Élő játék során különösen hasznos a SongBook, amely egy teljesen programozható és könnyen kereshető zenei adatbázis. Minden bejegyzés tartalmazza az adott zeneszám lejátszásához szükséges összes beállítást. A bejegyzés behívja a stílust, a MIDI File-t, vagy az MP3-at, a dal címét, műfaját, előadóját, tempóját, hangerejét, hangszíneit, a némított Track-eket, az FX beállításokat, az Easy Edit-et, a 4 STS*-t, a TC Helicon® prezeteket, a Master Transpose beállításokat, valamint a dal tökéletes lejátszásához szükséges összes más Performance paramétert. A SongBook Editor segítségével Windows alapú számítógépen könnyedén megtekinthetjük, létrehozhatjuk és szerkeszthetjük a KORG Pa sorozat SongBook bejegyzéseit és egyéni listáit.

Főbb jellemzők:

KORG Pa3X Le KORG Pa3X Le

A Pa3X Le kipróbálható és megvásárolható a hazai Korg márkakereskedő hangszerboltokban.

A cikk megjelent a Music Média magazinban.

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020