KORG minilogue

KORG minilogue

RSS   AUDMAX   2016-10-22 11:29   2016-10-25 11:29

 

 

A polifónikus analóg szintetizátorok új generációja – és még ennél is több.

A minilogue nem versenyez a high-end analóg szintetizátorokkal, de igen vonzó áron biztosítja a hagyományos analóg szintetizátor hangzást kombinálva a modern funkciókkal és a rugalmas programozhatósággal.
A KORG Minilogue a remek design és a profi kivitelezés minőségi találkozása. A hangszer átható, sokszínű, és dinamikus szintézisét a szépen ívelt, homokfúvott felületű, 2 mm vastag alumínium előlap, a vázra szerelt fém potméterek, valamint a gumirozott kezelőgombok méltó külsővel egészíti ki.

 

 

Az új minilogue analóg szintetizátor áramkörei megvalósítják számodra a 4 hangú polifónikus hangzást és a mindenre kiterjedő programozhatóságot, pontosan úgy, ahogy a mai zenészek igénylik. A minilogue felkínálja számodra a teljes kontrollt és irányítást az analog hangzás előállításában. A Step szekvenszer és a Motion szekvenszer használatával ihletet meríthetsz, és élvezheted a beépített szalagos “stílusú” Delay effekt, a különböző hangzást alakító egységek és szűrők, valamint az oszcilloszkóp megjelenítő szolgáltatásait. Ezek a beépített  szolgáltatások élvezetessé, egyszerűvé teszik a minilogue használatát és észrevétlenül gazdagítják a hangzást.

A minilogue szintetizátor áramköreit a fejlesztők teljesen új alapokra helyezték, így semmivel össze nem hasonlítható élményben lehet részed. Ez egy - a kategóriájában egyedülálló - négy hangú, polifónikus, valódi analóg szintetizátor, melynek minden kezelőszerve átlátható és azonnal elérhető. A minilogue élő játéknál vagy stúdióban lehetővé teszi számodra, hogy a minél gyorsabban előhozz a hangszerből minden lehetőséget és megvalósítsd a saját ízlésedre formált analóg szintézist.
A hangszer 2 VCO-ból, 1 VCF-ből, 2 EG-ből, 1 VCA-ból, és 1 LFO-ból épül fel. A minilogue egyedülálló hullámformát alakító képességének köszönhetően lehetőség van az oszcillátor harmóniák finomhangolására, és ezzel hihetetlen hangokat hozhatsz létre. Különféle jelmódosítók állnak a rendelkezésedre, így többek között kereszt modulátort, oszcillátor szinkronizációt és ringmodulátort, valamint egy magasáteresztő szűrővel rendelkező Delay effektet is használhatsz. Mindezek lehetővé teszik, hogy az analóg szintetizátorokra jellemző erőteljes és változatos hangzást hozz létre, mely számodra inspiráló és kreativításod új dimenzióját nyitja meg.

A minilogue-nak 200 Preset  tárolására alkalmas memóriája van. Válassz egy programot, hogy gyorsan elérd a nagyszerű hangzásokat – a legmélyebb, robosztus basszusoktól a mély Pad-eken és a varázslatos, polifónikus Lead-eken át az egyedülálló, atmoszférikus hangzásokig. Nem szükséges, hogy mélyreható tudásod legyen a szintetizálás mikéntjéről, csak válassz egy hangszínt és állíts elő egyéni hangzásokat pillanatok alatt. Minden preset-hez és általunk készített  hangszínhez Step szekvenciák és Delay beállítások is tartozhatnak.
Azok számára, akik jobban szeretnének belemerülni, közelebb akarnak kerülni a minilogue motorjának szívéhez és lelkéhez, a minilugue 200 program helyén 100 szerkeszthető gyári program található és 100 olyan memóriahely, ahol - mint egy üres vásznon - létrehozhatjuk saját, soron következő analóg mesterművünket.

A választható Voice módok segítségével szabadon a játékhoz konfigurálhatjuk a négy hangot. Az akkordokhoz négy hang polifóniát, a mély basszusokhoz és Lead-ekhez Layer-eket állíthatunk be. Külön módok gondoskodnak egy sor egyéb hangzásról, így az oktáv eltolású basszus robajról vagy a finoman rétegezett trigger hangról.

A 8 Voice mód
POLY  - négy hangú, polifónikus szintetizátorként működik
DUO - két hangú, polifónikus szintetizátorként működik
UNISON - egyszólamú (unisono), monofónikus szintetizátorként működik
MONO - monofónikus szintetizátorként működik, alárendelt oszcillátorral
CHORD - akkordokat hoz létre
DELAY - az első hang késleltetve másodszor, harmadszor és negyedszer is megszólal
ARP - az egytől négyig hangokat egy Arpeggiator szólaltatja meg
SIDE CHAIN - az adott hangot megelőző hang erősségét lecsökkenti

 

 

 

Legyél kreatív és használd ki a 16 lépéses Step szekvenszer és a Motion szekvenszer felvevő képességeit.
A minilogue-gal valós időben készíthetsz Overdub felvételt, és a Step szekvenszernek köszönhetően a hangok egymás utániságának egyszerű meghatározásával könnyedén készíthetsz zenei frázisokat.
Az OLED kijelző megjeleníti a hang hullámformát és mintázatát. A vizuális megjelenítés szórakoztató és informatív, valamint emlékeztet az első hardveres szintetizátorokra.
A szabványos MIDI csatlakozókon felül a minilogue-on található szinkron csatlakozó kapcsolatot biztosít a Korg népszerű groove eszközeivel. Kapcsold össze a volca sorozat készülékeivel, az electribe vagy az SQ-1 eszközzel és élvezd a szekvenszerrel készített felvétel, szinkronizált visszajátszását.

Gyors áttekintés:
Rugalmasan használható, nagy tudású, négy hangú analóg szintetizátor
Teljesen programozható, 200 program tárolására alkalmas memóriával (100 játékra kész hangmintával)
A Voice Mód segítségével a négy hang rugalmasan beállítható
Automatizálható 16 lépéses, polifónikus hang és Motion szekvenszer
Az oszcillószkóp funkció képes a hanghullám formáját vizuálisan megjeleníteni
Masszív és stílusos alumínium borítású előlap, a vázhoz erősített potméterek, gumi bevonatú gombok és valódi fából készült hátlap
MIDI, USB MIDI, és Audio Sync, hogy élőben és stúdióban is csatlakoztatni tudjuk valamennyi eszközhöz, így többek között az SQ1-hez, volca-hoz, electribe-hoz és más készülékekhez is szinkronizálható

A Korg minilogue magasra tette a lécet. Nem csak hogy jól néz ki, de nagyon kedvező áron elhozza számunkra a “vastag” és erőteljes többszólamú analóg hangzásvilágot, amely magában foglalja a gazdag effekt és rugalmas szintézis lehetőségeket.
Robosztus basszus, lead és klasszikus poli hangokra vágysz?  Szeretnél egyedi pad hangzásokat létrehozni, vagy  érdekel sound design? A Korg minilogue kiváló választás.

Engedd, hogy téged is a hatalmába kerítsen a minilogue világa, keresd a hangszert a magyarországi KORG márkakereskedőknél.

Takács Zsolt
Audmax Kft
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020