KORG KRONOS zenei munkaállomás - 2015 a fejlődés

KORG KRONOS zenei munkaállomás - 2015 a fejlődés

RSS   AUDMAX   2015-09-01 12:05   2015-10-02 10:01

 

 

Az ambíció, a képzelet és a technológia összefonódása látványos eredménnyel jár. Ezt bizonyítja a KRONOS is. A KORG a mai kor elvárásainak megfelelve olyan igényes eszközt készített, mellyel megvalósult az előadóművészek és a producerek, valamint a jövőt vizionálók álma. A KRONOS a művészi elképzelések és gyártás több mint 50 éves tapasztalatait egyesíti magában. A kilenc különálló szintézis motornak, a játékot segítő szolgáltatások választékának és a produkciós eszközöknek köszönhetően, egyszerűen a valaha készült legsokoldalúbb szintetizátor.

KORG Kronos 2015

Varázslatot, és izgalmat ígér, melyek csak egy új és előremutató eszköztől várhatók el. Ám a KRONOS teljesíti is ezeket az ígéreteket. A szolgáltatásokat és a technológiát a modern zenészek igényeinek megfelelően finomították, tökéletesítették, és egyetlen eszközbe integrálták. A legkorszerűbb többszintű hanggenerálási technika a szoftveres megvalósítás csúcspontját jelenti. A beépített effektek lehetőséget nyújtanak a belső és külső hangforrások jelének feldolgozására, melynek során káprázatos eredmény születik. A többsávos audió és MIDI felvétel képessége hatékonnyá teszi a mobil platform alapú stúdió működését. A jól átlátható hardveren programozható vezérlő felület, kettős Joystick, Ribbon vezérlő, top-of-the line billentyűzet, és a KORG forradalmi újdonsága, a színes TouchView™ kijelző könnyíti meg a munkát. A legjobb az egészben, hogy a KRONOS egyetlen hangszerben úgy egyesíti mindezt, hogy a telepített szoftver és a hardver platform nem konkurálnak egymással.

KORG Kronos 2015

Könnyedén megfelel az elvárásoknak, és sok olyat is nyújt, amiről eddig csak álmodoztunk. A Set List üzemmód megőrzi az összes egyéni beállítást, és az on-the-fly kiválasztás érdekében összerendezi a kijelzőn a Performance hangokat. A Smooth Sound Transitions kiküszöböli a hangok, vagy a mód váltásakor jelentkező hang és effekt kimaradásokat. A virtuális Patch kábelek csatlakoztatásával és a nyolc collos színes TouchView kijelző segítségével kiválaszthatjuk a hangokat, valamint szerkeszthetjük a burkológörbéket és a szekvenciákat. Ne felejtsük el megemlíteni a korszerű szekvencia készítést, a KARMA-t, és a Drum Track-t sem. Használhatjuk a különleges KORG Wave szekvenszert, az MS-20 szűrőket és a hihetetlen Polysix kórust is. A földön a KORG büszkélkedhet a legjobb hangzás-tervező csapattal.

Az elsőosztályú, legújabb generációs KRONOS a következőket kínálja:

Korszerűsített SGX-2 Grand Piano (nagyzongora) hangszínt előállító egység
A KRONOS zongora hangszínt előállító egység a Loop nélküli, természetes lecsengésű, sztereó hangminták óriási választékát kínálja. Minden billentyű hangját felvették, és a zongorahang az egyedi igényeknek megfelelően testre szabható. Az SGX-1 minden fontosabb jellemzőjének továbbvitelével az új, továbbfejlesztett SGX-2 Grand Piano motor segítségével a Berlin Grand zongora mellett, a mély hangzású German Grand és a Japanese Grand zongorák hangja is megszólaltathatók. A Berlin Grand rezonáns zongora hangja feltűnő mélység érzetével tűnik ki. Az SGX-2 motor a Sympathetic String Resonance-t és az új Una Corda (Soft pedál - érts: "One-String") hangmintákat is tartalmazza.

KORG Kronos 2015

Óriási hangszín választék
A KRONOS különböző szintézis módjai segítségével létrehozott ezer hangja mellett, a mintegy 21 GB-nyi hullámforma adat szolgálja a különböző műfajok megszólaltatását. A gondosan tervezett hangok a KORG Sound Designer  csapatának köszönhetők. A nagy memóriahelyet igénylő felhasználói Sampling adatokat, illetve a letölthető KRONOS hangkönyvtárakat a belső 62*GB-os SSD memória tárolja. A professzionálisan programozott hangokat tartalmazó KRONOS hangkönyvtárak mindenféle kiegészítő eszköz nélkül használhatók. A művészek nevével fémjelzett programok hangszíneit a valóságban is élvonalbeli zenészek használják. Számtalan Song program híres és klasszikus rock, illetve pop dalról van elnevezve, ezekben a programokban újjá élednek a jól ismert hangszínek.
 
* Az SSD kapacitása minden külön értesítés nélkül változhat.
 
Kilenc különálló hangmotor
Minden egyes KRONOS hangszín előállító egység (motor) úgy működik, mint egy önálló szintetizátor. A hang előállításához mindegyik motor élvonalbeli technológiát használ. A paraméterek minden igényt kielégítő programozhatósága, a valós idejű vezérlők, a belső effektek, és a kijelölhető útvonalú moduláció lehetősége hihetetlen szabadságot nyújt a hangszínek  szerkesztéséhez, illetve tervezéséhez.
 
Megújult Set List mód
A Set list mód lehetővé teszi, hogy a KRONOS szervezzen össze minden olyan erőforrást, ami egy dal megszólalásához - vagy egy szetthez szükséges. Módtól függően, a Set List mód használatakor a kijelző TouchView 16 szín-kódolt érintőképernyő gombja segítségével azonnal behívhatjuk megfelelő Preset-t kombinációt, vagy szekvenciát! Mindegyiket az előadásmóddal kapcsolatos megjegyzésekkel is kiegészíthetjük ("Kórusban énekelve", "Le kell transzponálni", "Várj a szaxofon szólóra", stb.). Set List módban kilencsávos grafikus EQ-t is használhatunk, melynek segítségével - a helyszín adottságainak megfelelően - beállíthatjuk a teljes hangkép hangszínét. Az új 3.0 verziójú operációs rendszernek köszönhetően, a Set List mód lehetővé teszi a Slot-ok színének beállítását, a szöveg méretének megváltoztatását, és teljes képernyőssé teheti a szövegszerkesztőt. USB billentyűzet csatlakoztatásával egyszerűvé teszi a szöveg és a numerikus értékek beírását.

KORG Kronos 2015

Színes TouchView kijelző - Touch-Drag funkció
A KRONOS központi vezérlőfelülete a KORG nyolchüvelykes (800 x 600 pixel), színes, SVGA TouchView kijelzője. Amellett, hogy egyetlen érintéssel kiválaszthatjuk a hangszínt vagy a paramétert, a továbbfejlesztett Touch-Drag képesség lehetővé teszi a paraméterek értékeinek rendkívül finom vezérlését is. Az interaktív eszközök és az előlap grafikai kialakítása - a zongorafedél beállításától a félig moduláris szintetizátor modell Patch kábelezéséig - minden beállítást leegyszerűsít. A TouchView kijelzőn egy új és kényelmes keresési funkció is megjelenik, amely lehetővé teszi, hogy a hangokat a cím alapján találhassuk meg.

Sequencer és kompozíciós eszközök
A MIDI és audió Track-ek használata mellett, a beépített szekvenszer segítségével könnyedén alakíthatjuk a teljes kompozícióra vonatkozó zenei elképzeléseinket, és olyan valós idejű, illetve interaktív technikákat alkalmazhatunk, melyek a számítógép-alapú rendszereknél nem, vagy csak nehézkesen használhatók.

KARMA
Az első Korg Karma Music Workstation 2002-ben jelent meg, ezzel a forradalmian új technológiával különleges algoritmusú frázisok, dob Groove-ok, illetve kísérő Track-ek hozhatók létre. A frázis alapja a billentyűkön megszólaltatott akkord, melynek hangját a gombok, csúszkák és kapcsolók segítségével vezérelve – rendkívül egyszerű módon – minden elképzelést felülmúló zenei effektek állíthatók elő. Az élő játék során is használható, jelentős változtatásokon és bővítéseken átesett második generációs KARMA olyan szolgáltatásokat kínál, mint a KARMA Wave-Sequencing, a Note Mapping és a rétegenkénti (Layer) 8 beállítás készítésének lehetősége. Mindezek segítségével gyökeresen megváltoztathatjuk a dalt és gazdagabbá tehetjük az élő előadást.

A KARMA® (Kay Algorithmic Real-time Music Architecture) és a KARMA logo bejegyzett védjegyek, a szabadalmaztatott technológia licensz-tulajdonosának képviseletét Stephen Kay látja el (Karma Lab LLC, www.karma-lab.com).

Drum Track-ek
A KRONOS-ban található Drum Track funkcióval már a 2007-ben megjelent M3-as zenei munkaállomásban is találkozhattunk. A KORG a Drum Tracks funkciókat a legújabb KRONOS munkaállomásba is beépítette. A Drum Track-ek segítségével a tempó és a leütések figyelembevételével és ahhoz igazodva akár a leendő zenei produkció teljes értékű dob kíséretét, dobszólamát is elkészíthetjük. A Drum Track-kel bővített KRONOS Drum Track-jei professzionális dobosok játékát szólaltatják meg és profi dobosokról készített felvételek alapján állítják elő a Groove-kat is. Mindezek alapján állíthatjuk, hogy a Drum Track messze felülmúlja egy dobgép szolgáltatásait.

Open Sampling System
Függetlenül attól, hogy a KRONOS Program, Combination, vagy Sequencer módban dolgozik-e éppen, a KORG Open Sampling System segítségével a tetszés szerinti külső hangforrás jelét bármikor mintavételezhetjük. Újramintavételezhetjük a KRONOS már kész, saját hangját is. A User hangminta bank és a felhasználói minták mellett az EXs minta könyvtárat is tartalmazza, és a gigantikus SSD kapacitást kihasználva lehetővé teszi az egyedi minták letöltését, és lejátszását. Számítógépről nagy sebességű USB-n keresztül külső mintákat tölthetünk be a memóriába. A korábban PC-n létrehozott hangminták betöltésével a KRONOS segítségével teljesen kész zenei produkciókat hozhatunk létre.

KORG Kronos 2015

16 sávos MIDI szekvenszer és 16 sávos audio felvevő
A KRONOS-ban egy 16 MIDI Track és 16 hangsáv felvételére alkalmas szekvenszer, illetve audió felvevő egység is található. Ennek köszönhetően - akár egy valódi stúdióban - a teljes zenei anyagot elkészíthetjük és keverhetjük. A MIDI szekvenszer segítségével könnyedén rögzíthetjük ötleteinket, elképzeléseinket, és ehhez a frázisokat, illetve a KARMA, a Drum Track, vagy az RPPR (Realtime Pattern Play/Recording) funkciót is használhatjuk. A 16 sávos hangfelvevő egyidejűleg négy Track rögzítésére alkalmas, a felvételeket 16 vagy 24 bites tömörítetlen formátumban, 48 kHz-es mintavételi frekvenciával készíti. Játsszuk le a felvett számokat, effektusokat, majd készítsünk magáról a KRONOS-ról Resample-t (újramintavételezéssel) és az így elkészített WAVE fájlokat hívjuk be közvetlenül egy Track-be. Keveréskor használjuk a keverő automatizálási és szerkesztési funkcióit, mint például a másolást, a beillesztést és a normalizálást. Csatlakoztassunk USB-s CD írót és az érintőképernyő segítségével készítsük el saját albumunkat!

16 beépített effekt processzor
A KRONOS-ban található 16 belső effekt segítségével létrehozhatjuk a tökéletes hangzást. A 12 inzert effektet kombinációk egy vagy több hangszínének, illetve a szekvenszer egy vagy több Track-jének effektezésére használhatjuk. A két Master effekt segítségével az 1-es és 2-es kimenet jelét, a két Total effekttel pedig egyszerre az összes Track-et effektezhetjük. A három sávos EQ-val az összes Track hangszíne egyenként beállítható.

USB, illetve MIDI Host portok MIDI vezérlő eszközök csatlakoztatásához
A KRONOS-hoz közvetlenül csatlakoztatható bármilyen - kompatibilis - USB-s MIDI vezérlő. Ha csatlakoztatjuk a KORG valamelyik USB-s MIDI vezérlő Pad-jét (nanoPAD, nanoPAD2, padKONTROL), a vezérlő 1-től 8-ig számozott Pad-ja a KRONOS virtuális akkord pad funkciójának megfelelően automatikusan leképeződik, és ez lehetővé teszi, hogy dobolásra használjuk, vagy trigger akkordokat szólaltassunk meg, illetve akkord módban váltsuk az akkordokat.

Teljeskörű vezérlés
Amellett, hogy az érintőképernyőn a paraméterek jelentős része azonnal elérhető, a KRONOS lehetővé teszi, hogy valós idejű vezérlőket is használjunk. Ilyen Real Time vezérlő a négy irányban mozgatható Joystick, a Ribbon Controller, és a billentyűzet bal oldalán található két darab programozható kapcsoló. Ezektől nem messze egy további Vector Joystick is található. A KRONOS hangzás valósidejű vezérléséhez mindezeken kívül a billentyűzet feletti kilenc toló-potméter és nyolc forgatható szabályzó mellett számos kapcsoló is használható. A pedál bemenet támogatja a Half-Damper pedál csatlakoztatását, amely még valóságosabbá teszi a zongora hangját. A Damper pedál csatlakozó-aljzat mellett két programozható pedálbemenet is helyet kapott, ezekre a bemenetekre egy lábpedált és egy lábkapcsolót csatlakoztathatunk.

KORG Kronos 2015

RH3 súlyozott, kalapács-mechanikás billentyűzet
A 88 és a 73 billentyűs KRONOS modellbe a KORG RH3 (Real Weighted Hammer Action) súlyozott kalapács-mechanikás billentyűzete került. A hiteles és pontos zongora érzet érdekében négy zónát alakítottak ki, mely a nehezebb billentéstől a könnyebb billentésig a teljes klaviaturán egy valódi zongora játékélményét nyújtja. A karcsú 88 billentyűs modellt szabványos billentyűzet állványra is elhelyezhetjük. A KRONOS esetében a használhatóság és a megjelenés tökéletes egyensúlyban van.

Természetes érzetű, félig-súlyozott billentyűzet
Azok, akik a szintetizátor billentyűk különlegesen gyors reakcióját kedvelik, akik elsősorban az orgona hangszínt használják, illetve azok akik a hordozhatóságot tekintik fontos szempontnak, keressék a könnyen hordozható, félig-súlyozott, szintetizátor billentyűkkel megvásárolható KRONOS 61-es, 61 billentyűs modellt.

Smooth Sound Transition, mely kiküszöböli a kihagyásokat a hangszínek váltásakor
Ez a funkció megakadályozza, hogy az éppen kitartott, játszott, vagy lecsengő hangok megszakadjanak, segít megakadályozni a hangszínek váltásakor vagy Program módból Combi módba váltáskor a hang kimaradását. Ennek a magas szintű technológiának az alkalmazása a zenészek egy réges-régi vágyát váltja valóra.

Kilenc szintetizátor motor egyetlen eszközben
A KRONOS-ban kilenc különálló szintetizátor, illetve hangképző motor (azaz szintetizátor egység) található. Dinamikus hangjaik és új technológiájuk lehetővé teszi, hogy az összes motor zökkenőmentesen szolgálhassa a nagyobb hardver platform közös érdekeit. Az eredmény több, mint elképesztő.

SGX-2 (Premium Piano) Zongorahangszín motor
Az SGX-1 motorja által előállított German Grand és Japanese Grand modell mellett a KRONOS SGX-2 Premium Piano a Berlin Grand hangját is megszólaltatja. A külön megvásárolható EXs12 Austrian Grand kiegészítéssel együtt a KRONOS a világ leghíresebb zongoráinak hangszíneit rejti magában. Az egyes billentyűk a Loop nélküli sztereó mintákat természetesen és valósághű lecsengéssel szólaltatják meg. A továbbfejlesztett, 12 fokozatú Velocity kapcsoló a korábbi 8 fokozatúnál többre képes, így például a pedál húr rezonancia és az Una Corda minta adatok megszólaltatására, melyek egy valódi nagyzongora finom árnyalatait hordozzák.

Húr rezonancia
A Damper pedál megnyomásakor a zongora összes húrja szabadon rezonál. Amikor a zongora valamelyik billentyűjét leütjük, a leütött billentyű húrjain kívül más billentyűk húrjai is zengenek, mivel azok sincsenek tompítva. Az SGX-2 pontosan érzékeli a többi húr rezonanciáját, együtt-rezgését és ezzel kiegészítve élethűbbé teszi a nagyzongora hangját.

* A húr rezonancia felhangjai a húr hosszának beállítására szolgáló szerkesztő képernyőn láthatók.

Una Corda
A nagyzongora bal szélső pedálja a Soft (lágyító) pedál. A pedál technikai neve Una Corda. Az Una Corda szó szerint "egy húr"-t jelent. A zongorakalapács általában egy adott hang összes húrját megüti. Egy hangot két vagy három húr szólaltat meg. A Soft/Una Corda pedál megnyomásakor létrejövő eltolódás miatt a kalapács csak egyetlen húrra üt. A kapott hangnak kisebb a hangereje és sokkal visszafogottabb. Az SGX-2 zongorahangszín-motor tartalmazza azokat az Una Corda mintákat, melyeknek hangereje és hangszíne eltér az eredetitől, így a pedál használatával még élethűbb lesz a játék.

KORG Kronos 2015

EP-1 (MDS Electric Piano)
Elektromos zongora hangszínt előállító motor
A KRONOS EP-1 motorja élethűen állítja elő a hat legnépszerűbb klasszikus elektromos zongora hangját. Az MDS (Multi-Dimensional Synthesis) technológiának köszönhetően a hangminták leütési erősséggel (Velocity) történő átkapcsolásakor az átmenetek észrevétlenek, és a Loop-olt minták is teljesen természetesen viselkednek. A technológia meghökkentő dinamikai tartományt garantál, jóval nagyobbat, mint ami normális esetben a digitális technológiától elvárható lenne. Mind a hat elektromos zongora modell valósághűen szimulálja az erősítő, a hangszóróláda, a hangszóró és a korabeli eszközök jellemző hanghatásait. Az MDS-t használó zenész a tökéletes elektromos zongora megszólalásának élményében részesülhet.

CX-3 Tonewheel Organ
A Tonewheel orgona hangját előállító motor
Az eredeti Korg CX-3 kombó orgona 1980-ban került forgalomba. A zenészek által világszerte közkedvelt klasszikus orgona 2000-ben - eredeti néven - újra megjelent, és bár a legmodernebb technológiákkal készült, mégis hűségesen utánozta a valamikori Tonewheel orgonák hangját. A KRONOS CX-3 motorja pontosan ezt a klasszikus Tonewheel eszközt modellezi. A különleges Korg technológia tökéletesen reprodukálja a vákuumcsöves erősítő és az effektek, mint például a Vibrato, a Chorus és a Rotary Speaker (forgóhangszóró) hangját. Külön figyelmet fordítottak a forgó hangszóró effektre, melynél hét különféle típus közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet, és a KRONOS Joystick X tengelyű mozgatásával vezérelhetjük a sebességet. Még a Tonewheel-ek működésére jellemző mechanikai és elektromechanikai jellemzőket is analizálták és modellezték. Az orgona hangjának köszönhetően már eddig is számtalan legenda született.

HD-1 (csúcsminőségű szintetizátor)
PCM hangképző motor
Azért minősítjük a HD-1-et "High Definition"-nak mert a KORG saját fejlesztésű, hangminta lejátszására kifejlesztett oszcillátoraitól kezdve a teljes sávszélességet felölelő több módú rezonáns szűrőkig, a rendkívül gyors és sima lefutású burkológörbéktől az LFO-ig, minden alkotóeleme kiváló paraméterekkel rendelkezik. A HD-1 a KORG történetében a legerősebb PCM hangmotor, amelybe az M1 óta megjelent összes PCM mintát belezsúfolták. A KORG elismert PCM hangjait kiváló szakemberek készítették. A KRONOS minden olyan adatot tartalmaz, mely a korábbi hangszerekből a korlátozott méretű memória miatt kimaradt. A hullámforma memória önmagában is vetekszik a PC alapú hangképző rendszerekkel, de az igazi különbség a minőség, ami a KRONOS megszólaltatásakor azonnal nyilvánvalóvá válik. A legjobb szakemberek a legjobb minőség előállítása érdekében a legjobbat alkották: így született a HD-1.

MS-20EX (Legacy Analog Collection)
Analóg modellezésű hangképzés
A csúcstechnológia ellenére a KRONOS tiszteleg a klasszikusok előtt. Az 1978-ban bemutatott MS-20 egy függőleges állású vezérlőpanellel szerelt 37 billentyűs szintetizátor volt. Vastag és tömör hangzásával, agresszív szűrőivel és a dugaszolópanel által nyújtott határtalanul szabad hangképzésnek köszönhetően az MS-20 meghódította a zenészek szívét. A Korg CMT (Component Modeling Technology) alapján működő MS-20EX hűen reprodukálja az MS-20 megszólalását, miközben kiterjeszti az eredeti Patch panel funkcióját. Erre szolgálnak a modulációs szűrővel kiegészített audiofrekvenciás oszcillátorok, a vezérlésre is használható audió bemenet, a gombok modulációs forrásokkal, illetve burkológörbékkel történő vezérlésének lehetősége, az LFO-k, és a valós idejű vezérlőeszközök. Egy régi álom valósulhat meg, de Patch panel nélkül. És ráadásul a KRONOS változat polifonikus.

KORG Kronos 2015

PolysixEX (Legacy Analog Collection)
Analóg modellezésű hangképzés
Az először 1981-ben megjelent Polysix hat hangú polifóniájával, program memóriájával, és meglepően versenyképes árával hívta fel magára a figyelmet. A PolysixEX önállóan rezgő négypólusú szűrőjével, analóg oszcillátoraival, nagyszerű Chorus, illetve Ensemble effektjével számtalan új lehetőséget kínál. A Polysix két legnagyobb erőssége a vonós (String) és a szőnyeg (Pad) hangszínek, melyek ma is elengedhetetlenek a 80-as évek hangzásvilágának felidézéséhez. Természetesen az eredeti Polysix-be épített hagyományos Arpeggiator szintén rendelkezésre áll. És bónuszként ott az elképzelhetetlenül magas polifónia fok.
 
AL-1 (Analog Synthesizer)
Hi-Fi analóg modellezésű hangképző rendszer
A hangszerben a Korg OASYS-ból már jól ismert AL-1 analóg modellezésű szintetizátor található, mely először 2005-ben az Open Architecture Synthesis Studio-ban jelent meg. A szabadalmaztatott (és a HD-1-től teljesen eltérő technológiát képviselő) oszcillátorok bevezetése újraformálta az analóg szintézisről alkotott elképzeléseket. Teljesen kiküszöbölték a felesleges zajokat, és a szűrőknek, valamint a hullámforma oszcillátoroknak köszönhetően a hagyományos analóg szintetizátorokhoz képest egy hihetetlenül rugalmas rendszert hoztak létre.
 
MOD-7 (Waveshaping VPM Synthesizer)
VPM / Waveshaping / PCM hang feldolgozás
A MOD-7 a Variable Phase Modulation (VPM) technológiával működő két klasszikus eszköz, az 1995-ben megjelent Prophecy, és a 1997-ben megjelent Z1 továbbfejlesztése. Az eredeti eszközt kiegészítve a PCM minta lejátszás lehetőségével, a Multi-mode szűrőkkel és a külső bemenettel, egy szabadon kábelezhető, félig moduláris szintetizátor jött létre. A KORG Variable Phase Modulation (VPM), a Prophecy és a Z1 lehetőségeit, valamint a hullámforma átalakítást, a Ring modulációt, a szubtraktív szintézist és a moduláris Patch panelt kombinálva megszületett MOD -7. Kivételesen sokoldalú, tálcán kínálja a klasszikus FM billentyűs hangszerek minden szolgáltatását. A csilingelő harangok és a dörmögő basszusok (köztük a DX szintetizátor hangjai), a ritmikus hangzások és a szikrázó, költőien fenséges szőnyegek tökéletes minőségben szólalnak meg.
 
STR-1 (Plucked Strings)
Fizikai modellezésű hangképzés
A Korg hosszú éveken át tartó folyamatos kísérletezések tapasztalataira építve dolgozta ki a fizikai modellezést, mely mára a hangtervezés csúcstechnológiájává vált. Az STR-1 olyan hangszereket szólaltat meg, amelyek rendkívül érzékenyen reagálnak a zenész játék-technikájára és amiket nehéz lenne egy PCM alapú hangszerrel utánozni. Ilyen például az akusztikus gitár, az elektromos gitár, a csembaló, a Clavinet, a hárfák, a harangok, és az etnikai hangszerek. Az STR-1 még ezen is túlmutat, hiszen olyan hangok létrehozását is lehetővé teszi, melyek ugyan engedelmeskednek a fizika törvényeinek, de a valóságban nem léteznek. Míg néhány KRONOS motor letűnt időket idéz, ez a hangforrás a jövőbe tekint és teret enged a szintetizátor programozóknak, hogy valóban újat alkossanak
 
Az új KRONOS hazai megjelenése tavasszal várható.

Takács Zsolt

A cikk megjelent a Music Média magazinban.

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020