HIFI SHOW - Audio-Technica LP5, az etalon lemezjátszó

HIFI SHOW - Audio-Technica LP5, az etalon lemezjátszó

RSS   AUDMAX   2015-11-13 10:43

 

 

Audio-Technica Central Europe Kft. bemutatja az AT-LP5 lemezjátszót az Audio-Technica Central Europe Kft. és az Audmax Kft. közös termében, az Ybl Miklós teremben. Letisztult vonalvezetésével az AT-LP5 bármely szoba dísze lehet, mely méltó az Audio-Technica több évtizedes gazdag örökségéhez.

 

 

A technológia és formatervezés valódi egyensúlya. Letisztult vonalvezetésével az AT-LP5 bármely szoba dísze lehet, miközben tulajdonságaiban híven őrzi az Audio-Technica több évtizedes gazdag örökségét az analóg hangzás világában.
 
A direct-drive motor 33 1/3és 45 fordulatú lemezek lejátszását teszi lehetővé. Az alumínium lemeztányér és a vastag gumitányér alkotta struktúra tervezésekor a legfontosabb szempont a ház rezgéscsillapításának maximalizálása volt.  Megjelenésében stílusos és diszkrét eleganciával foglalja el az őt megillető helyet szinte bármilyen környezetben. Ebbe a környezetbe jól illik a HS10 headshell könnyedsége, mely egy kifejezetten ehhez a lemezjátszóhoz kifejlesztett AT95Ex Dupla mozgómágneses hangszedőt tart.Az LP5-ben mind a felhasznált anyagok, mind az alkotóelemek tekintetében egy kompromisszummentes lemezjátszót ismerhetünk meg.
 
A J alakú hangszedőkar tervezésekor a követési szöghiba minimalizálása volt a fő cél, azonban az alakja visszaidézi a 60-as 70-es évek vonalvezetését is. Kapcsolható beépített sztereó lemezjátszó előerősító teszi lehetővé a készülék csatlakoztatását olyan eszközökhöz is, melyek nem rendelkeznek dedikált lemezjátszó bemenettel.
 
Az Audio-Technica európai elnöke, Richard Garrido így fogalmazott: “Az LP5 egy olyan hi-fi lemezjátszó, mely messzemenően jobb teljesítményt nyújt annál, mint amit az ára jelez. Az Audio-Technica régóta részt vesz a vinyl újrateremtéséhez szükséges fejlesztésekben. A mérnökeink szakmai tudása és tapasztalata, biztosítják azt az alapot, mely képessé tesz arra minket, hogy bemutassunk egy olyan lemezjátszót, mely úgy képes művészi teljesítményt nyújtani, ahogyan ezen a szinten semmi más.”
 

 

A kialakítás során különös figyelmet fordítottak az olyan részletekre, melyek az analóg világban fontosak. Ilyen például az aranyozott „U-shaped” csatlakozók az AT-HS10 Headshell-en, valamint a kiváló minőségű beépített tápegység, mely dedikált különálló földelési lehetőséggel rendelkezik.
 
Miközben minden szempontból egy tradícionális Audio-Technica lemezjátszóról van szó, az LP5-höz elérhetők a legújabb technológiai újítások is. A mellékelt USB-kábel és adapter kábelek, valamint Mac- és PC kompatibilis Audicity szoftver áll rendelkezésre az LP-k digitalizálására.

 

Forrás: AV Trend

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Atterotech Audiopole Audio-Technica Avalon-Design Avid DiGiGrid DirectOut Technologies Eden Genelec Korg L'Acoustics Linea Research Marshall Marshall Lifestyle Montarbo Commercial Natal Panphonics QuikLok Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.