HIFI SHOW - Audio-Technica LP5, az etalon lemezjátszó

HIFI SHOW - Audio-Technica LP5, az etalon lemezjátszó

RSS   AUDMAX   2015-11-13 10:43

 

 

Audio-Technica Central Europe Kft. bemutatja az AT-LP5 lemezjátszót az Audio-Technica Central Europe Kft. és az Audmax Kft. közös termében, az Ybl Miklós teremben. Letisztult vonalvezetésével az AT-LP5 bármely szoba dísze lehet, mely méltó az Audio-Technica több évtizedes gazdag örökségéhez.

 

 

A technológia és formatervezés valódi egyensúlya. Letisztult vonalvezetésével az AT-LP5 bármely szoba dísze lehet, miközben tulajdonságaiban híven őrzi az Audio-Technica több évtizedes gazdag örökségét az analóg hangzás világában.
 
A direct-drive motor 33 1/3és 45 fordulatú lemezek lejátszását teszi lehetővé. Az alumínium lemeztányér és a vastag gumitányér alkotta struktúra tervezésekor a legfontosabb szempont a ház rezgéscsillapításának maximalizálása volt.  Megjelenésében stílusos és diszkrét eleganciával foglalja el az őt megillető helyet szinte bármilyen környezetben. Ebbe a környezetbe jól illik a HS10 headshell könnyedsége, mely egy kifejezetten ehhez a lemezjátszóhoz kifejlesztett AT95Ex Dupla mozgómágneses hangszedőt tart.Az LP5-ben mind a felhasznált anyagok, mind az alkotóelemek tekintetében egy kompromisszummentes lemezjátszót ismerhetünk meg.
 
A J alakú hangszedőkar tervezésekor a követési szöghiba minimalizálása volt a fő cél, azonban az alakja visszaidézi a 60-as 70-es évek vonalvezetését is. Kapcsolható beépített sztereó lemezjátszó előerősító teszi lehetővé a készülék csatlakoztatását olyan eszközökhöz is, melyek nem rendelkeznek dedikált lemezjátszó bemenettel.
 
Az Audio-Technica európai elnöke, Richard Garrido így fogalmazott: “Az LP5 egy olyan hi-fi lemezjátszó, mely messzemenően jobb teljesítményt nyújt annál, mint amit az ára jelez. Az Audio-Technica régóta részt vesz a vinyl újrateremtéséhez szükséges fejlesztésekben. A mérnökeink szakmai tudása és tapasztalata, biztosítják azt az alapot, mely képessé tesz arra minket, hogy bemutassunk egy olyan lemezjátszót, mely úgy képes művészi teljesítményt nyújtani, ahogyan ezen a szinten semmi más.”
 

 

A kialakítás során különös figyelmet fordítottak az olyan részletekre, melyek az analóg világban fontosak. Ilyen például az aranyozott „U-shaped” csatlakozók az AT-HS10 Headshell-en, valamint a kiváló minőségű beépített tápegység, mely dedikált különálló földelési lehetőséggel rendelkezik.
 
Miközben minden szempontból egy tradícionális Audio-Technica lemezjátszóról van szó, az LP5-höz elérhetők a legújabb technológiai újítások is. A mellékelt USB-kábel és adapter kábelek, valamint Mac- és PC kompatibilis Audicity szoftver áll rendelkezésre az LP-k digitalizálására.

 

Forrás: AV Trend

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020