Hangtechnikusok figyelem!

Hangtechnikusok figyelem!

RSS   AUDMAX   2018-01-21 19:47   2018-01-26 19:48

 

 

Egy új és nem mindennapi lehetőség nyílik számotokra az Audio-Technica mikrofonok háza táján. Hamarosan elkészül három mikrofonos táska melyeket elvihettek és kipróbálhattok mindenféle körülmények között. Szeretnénk, ha stúdióban és színpadon is megtapasztalnátok, hogy mit tudnak ezek a mikrofonok.

 

 

Az első táska kifejezetten ének mikrofonokat fog tartalmazni. A népszerű Artist Elite és ATM szériákból. A második táska hangszerekhez lesz kialakítva. Ebben az Artist Elite és az ATM széria minden olyan darabja megtalálható lesz, ami elengedhetetlen egy minőségi színpadi megszólaláshoz. A harmadik táska az AT40-es széria darabjait fogja tartalmazni.

Most egy kis útmutatót olvashattok az ének mikrofonok kiválasztásához, később pedig a többi mikrofonról is kaptok egy rövid ajánlót.

 

Hogyan válassz a hangodhoz illő mikrofont?

A hangodhoz illő mikrofon kiválasztása nagyon személyes dolog, ezért gondold át a következő kérdéseket, mielőtt döntesz:

A lehető legtermészetesebb hangot keresed?
Kevesebb sziszegő ’S’, ’Sz’, ’Cs’ és ’T’ hangod szeretnél?
Melegebb, testesebb hangot, vagy tiszta, metsző hangot szeretnél, ami átszól a mixen?
Túl nazális a hangod, vagy kemény a középtartományod?
Halk a hangod és gondod van a gerjedéssel, vagy a jelenlegi mikrofonod hajlamos más hangszerek hangját is összeszedni?
Szeretnél kifejezetten strapabíró mikrofont?
Több hanghoz keresel mikrofont, melyek együtt fognak szólni a mixben?
Mikrofonok természetes hangzáshoz

A legtermészetesebb hanghoz kondenzátor mikrofonokat ajánlunk. Konstrukciója révén a kondenzátor mikrofonkapszula teljes audió spektrumot kínál, és érzékenyen reagál a legfinomabb részletekre is.
Ideális választás lehet az AE5400, AE3300 és az ATM710.

 

 

Mikrofonok melyek csökkentik a sziszegő hangot.

A sziszegő hangok különböznek nők és férfiak esetében.
A férfiak hangjában általában 6-7 kHz-nél van az éles, sziszegő hangok tartománya, ezért azok a mikrofonok a legmegfelelőbbek, melyeknek ebben a tartományban van egy kis horpadás a frekvenciagörbéjében. Ilyen mikrofonok az AE5400, AE6100, ATM710 és az ATM610A.
Női hangnál ez a tartomány általában magasabban van, körülbelül 7-8 kHz-nél. A legmegfelelőbb mikrofonok, melyek csökkentik az ide eső sziszegő hangokat, az AE3300, AE4100, ATM710 és az ATM510.

Mikrofonok testes vagy metsző hangokhoz

Ha vastag, meleg hangod van és még testesebbé akarod tenni, vagy éles a hangod és ezt akarod ellensúlyozni némi melegséggel, válaszd az AE5400-at vagy az ATM610A-t.
Ha lágy hangod van és ezt akarod ellensúlyozni némi keménységgel, vagy eleve éles a hangod és igazán átható hangzásra vágysz, válassz AE3300, AE6100, ATM710 vagy ATM510 mikrofont.

Mikrofonok, melyek csökkentik az orrhangot vagy a nyers középtartományt

Az erős orrhang vagy a kemény középtartomány csökkentése általában EQ-zást igényel. Ennek kompenzálására válassz erős magastartománnyal rendelkező mikrofont, ami a destruktív EQ-zás után is átszól a mixen. Válaszd az AE5400-at, AE4100-at vagy ATM710-et.

Mikrofonok halk énekhanghoz vagy gerjedési problémák ellen

Gerjedési problémákkal küzdő halk énekhanghoz válassz dinamikus mikrofont, mivel azok csak 15cm-nél kisebb távolságról vesznek be hangokat. Továbbá, a szűkebb hiperkardioid karakterisztika jobban elnyomja az oldalról érkező hangokat. Ilyen mikrofon az AE6100 és az ATM610A.

Masszív mikrofonok energikus előadóknak

Ha nagyon energikus előadó vagy és kifejezetten strapabíró mikrofonra van szükséged, válassz dinamikus mikrofont, mivel a dinamikus kapszula kevésbé hajlamos a sérülésre – az AE6100, AE4100, ATM610A vagy az ATM510 a jó választás.

Tóth Tamás
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020