Hangszórót a Hangszóróboltból!

Hangszórót a Hangszóróboltból!

RSS   AUDMAX   2017-09-01 22:05   2017-09-10 10:16

 

 

Az olasz B & C gyár eddig is ott volt a közeledben, csak nem tudtál róla. A felső kategóriás hangszórókat gyártó cég számos emblematikus hangdoboz gyártó beszállítója. Mostantól közvetlenül elérhető itthon is.

 

 

Az 1946-ban alapított B&C Speakers a világ egyik legnagyobb és legrangosabb professzionális hangszóró-gyártója. A komponensek tervezésén és forgalmazásán túl a B & C márkanév alatt is elérhetők a termékek, de kínálnak OEM alkatrészeket számos, a piacon legmagasabb szintet nyújtó professzionális audió márka számára is. Az OEM gyártás esetén a  megrendelő igényei, tervei szerint készítik el a hangszórót, amik sok mindenben eltérnek a széria termékektől, hogy aztán számos ismert márka dobozából köszönjenek vissza.

A B & C Speakers gyára Olaszországban, Firenzében található 10.500m2-es gyártócsarnokkal, 3.000m2-es irodaépülettel és 120 fővel. 2009-ben telepítették a csúcskategóriás gyártósort, ami biztosítja a magas szintű technológiát a világ egyik vezető hangszórógyárának. A gyár szinte minden terméket megrendelésre gyárt (talán csak a javítókészletek egy része kivétel ez alól).

A gyártmányskálán a legnagyobb szortimenttel a papírmembrános mélysugárzók rendelkeznek. A papírmembránok tulajdonságát számos vegyi eljárással, felületkezeléssel javítják.
Döntően két fajta mágnest használnak, a hagyományos ferrit mágneseket, ill. a neodymium-ból készült szuperkönnyű mágnesgyűrűket. A hangszórók mérete a 2”-es (50mm) féltenyérnyi változattól akár 21”-es óriás mélysugárzóig terjedhet

 

 

A B&C  évtizedek óta vezető szerepet tölt be a kompressziós driver technológia területén. Megbízhatóságuk és magas terhelhetőségüknek köszönhetően a B&C nyomókamrás driverei világszerte elismerésnek örvendenek a professzionális audio szakmában.
Négy különböző diaphragma anyagot használnak: Mylar, Titanium, Polyimid és Poliészter. A driverek kijáratának mérete 0,5 és 2” között változik a lengőtekercsek mérete az 1” átmérőtől egészen a 4”-ig terjed.

A koaxiális hangszóró választék a harmadik nagy szegmens a kínálatban.. 4”-től egészen 15”-ig terjed a méretválaszték. Itt megtalálhatjuk az előző fejezetekben már taglalt papírmebrános mélysugárzó és a nyomókamrás driver házasságából született egységeket.
Sugárzási szögük jellemzően 70 és 100 fok között van, az ennél szűkebb nem körszimmetrikus sugárzási szögeket tölcsér beépítésével érik el, ezek 40x60 fokosak.

 

 

Természetesen nem hiányozhatnak a választékból a ma igen divatos line array források sem.
A WGX és a WG sorozatok a legkorszerűbb neodímium kompressziós meghajtókra épülnek, amelyek egy sajátos waveguide-hoz kapcsolódnak, amelynek köszönhető a rendkívül szűk függőleges iránykarakterisztika, valamint a koherens hullámfront.

Számos tölcsér közül válogathatunk drivereink számára. A termékcsaládban találhatunk az exponenciális és hiperbolikus tölcsérek mellett találunk CD tölcséreket is amelyek iránykarakterisztikája gyakorlatilag frekvenciafüggetlen. A szabványosított átmérő lehetővé teszi a tervezőknek, hogy minden egyes projekthez kiválasszák a legjobb driver / tölcsér kombinációt.

A B & C hangszórók megtalálhatók a http://www.bcspeakers.hu/ webshopban, magyar nyelvű rövid tájékoztatóval, és letölthető adatlappal.

Tímár Endre
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020