godfather. Lemez a láthatáron -annyira, hogy meg is jelent-

godfather. Lemez a láthatáron -annyira, hogy meg is jelent-

RSS   AUDMAX   2022-11-24 17:17   2022-11-24 17:24

 

 

A zene öröm. Zenészeket látni élvezettel muzsikálni még nagyobb öröm. Nemcsak a közönségnek, de a színpadon álló zenészeknek is.

 


A godfather. zenekar létrejöttének nem titkolt célja ezt az örömöt generálni. A tagok világsztárok, még ha erről a világ nem is tud minden esetben. Még. Elképesztő könnyedséggel mozognak a színpadon és játszanak hangszereiken. A magyar gitárosok „atyaúristene”, Tátrai Tibor köré szerveződött kompánia - Borlai Gergő, Kéri Samu, Mike Gotthard és Szebényi Dani, kiegészülve két vokalistával Lengyel Johanna és Zabos Regina személyében- legutóbb a MÜPA-ban tartott teltházas koncertet újonnan megjelenő lemezük felvezetéseképp. Folyamatosan érkeznek a saját dalok, de a koncertműsorban elhangzik néhány Tibusz által korábban, más zenekarokkal játszott klasszikus is. Power blues a javából.

 


Kéri Samu, fiatal basszusgitár-fenomén a Berklee College of Music frissen végzett ösztöndíjas hallgatója. Olyan dolgok vannak a kezében és a fejében, ami elképesztő. Samu játékát a színpadon egy Garry Lightgear bassuskombó emeli egy szintre hangerőben a gitárosokkal és a dobbal.
Samu gondolatai a megjelenő lemezről: Szerintem a legcsodálatosabb dolog ebben a zenekarban az az, hogy négy generáció játszik együtt. A fiatalabb generációból jövő tagoknak pedig az idősek már a zenekar megalakulása előtt nagyban befolyásolták a játékukat, ízlésüket. Tehát már a godfather. előtt is valahogy össze voltunk kapcsolódva, hiszen én a Tibuszon, Gergőn, Danin és a Misin nevelkedtem, Misiék pedig a Gergőn és a Tibuszon és így tovább. Az, hogy ez az album létrejött, nekem azt mutatja, hogy a rockzene mennyire nem függ a kortól és az aktuális trendektől, hiszen még most is négy generáció tudja játszani együtt teljes szívvel és beleadással. Összekötnek minket a régi slágerek Tibusz fiatalkorából, illetve a már más korban íródott saját nóták is (az album ezekből is áll össze).

 


Szebényi Dani énekes-billentyűs korábbi formációiban is kiderült, hogy zeneisége messze túlmutat a hétköznapi dolgokon, legyen az pop, rock vagy blues. Dani egy KORG Kronost csépel a koncerteken.
Dani gondolatai a megjelenő lemezről: Ez a lemez tökéletes lenyomata annak, akik vagyunk, amit szeretünk csinálni. Számomra külön fontos küldetés az is, hogy hogyan lehet azokat az értékeket, hagyományokat, emlékeket, amiket a lemezen szereplő “feldolgozások” jelentenek, továbbvinni, életben tartani, és magasra kitűzni az élő zene zászlaját. Végtelenül megtisztel, és hatalmas öröm, hogy ezt ezekkel az emberekkel tudom megtenni. Minden úgy történik, ahogy annak kell.

 


Borlai Gergő dobos hazai és nemzetközi formációit nehéz lenne felsorolni is. De Tibusszal, Danival és Misivel is voltak/vannak formációik. Az egyik, ha nem a legkeresettebb és legismertebb hazai dobos. Gergő stúdiójában egy Allen&Heath QUSB digitális keverő szolgálja ki a felvételi igényeket.
Gergő gondolatai a zenekarról: Egészen elképesztőnek tartom, ahogy ez a zenekar megalakult és ahogy zajos sikere lett szinte azonnal. Tulajdonképpen az első koncerten kultusz zenekar lett. Tibusszal nagyon régóta játszunk együtt, és mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy eddigi életem/karrierem jelentős részét tulajdonképpen mellette töltöttem el. Szebényi Danival és Gotthárd Misivel az elmúlt években a rendkívül szoros barátság mellett pedig egy zenei műhelyt, mondhatni alkotói bázist hoztunk létre, aminek a godfater. is része. Samut Tibusz hozta, és borzasztóan boldog vagyok, hogy megismerhettem ezt a fantasztikusan tehetséges és csodálatos lelkű fiút, aki egyébként akkor született, amikor a Boom Boom zenekar megalakult… A godfater. életem egyik legjobb zenekara. Ahogy kialakul a közös kémia, ahogy összezárunk a koncerteken, hogy minél közelebb legyünk egymáshoz, arra a csodára nincs szó. És az, hogy olyan módon vettünk fel egy lemezt, ahogy már gyakorlatilag senki sem csinálja, csak méginkább megerősít abban, hogy ez úgy jó, ahogy van. Ezért is nagyon fontos, hogy ez az album most végre megjelenik.

 

Ízelítőül néhány videó:
godfater. - Álmok Háza

 


 

 
A megjelenő lemez a 0 címet viseli utalva arra, hogy ez egy út legeleje.
Megtalálható az összes digitális platformon, de fizikai formában is elérhető lesz CD és vinyl formátumban.
Hallgassátok olyan örömmel, mint mi: https://bfan.link/godfater-0


Hajdu Zoli
Fotók: Nagy Attila / Müpa, Bácsfalvi Lilla

 

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020