Genelec - megújulnak a Home Audio F szériájú mélynyomók

Genelec - megújulnak a Home Audio F szériájú mélynyomók

RSS   AUDMAX   2019-05-12 12:10

 

 

Az új Genelec F széria mélynyomóiknak optikai és koaxiális digitális bemenetük is van, megújult tápegységükkel és végerősítőjükkel pedig nagyobb hangnyomást keltenek.

 

 

A Genelec a közelgő müncheni High-End Show-n mutatja be Home Audio hangsugárzói megújuló F szériájú mélynyomóit, amelyek optikai és koaxiális digitális bemeneteket, magasabb hangnyomásszintet, új távirányítási lehetőséget, átfogóbb DIP kapcsoló funkciókat valamint továbbfejlesztett tápegységet és végerősítőt kínálnak.

A neves ipari formatervező Harri Koskinen közreműködésével megalkotott és 2012-ben megjelent Genelec Home Audio G szériájú aktív kétutas hangsugárzókat kiegészítő F One és F Two aktív mélynyomók kiváló hangminőséget, magas maximális hangnyomásszintet és kiemelkedő megbízhatóságot kínálnak. Mindezt kompakt és esztétikailag olyan kellemes megjelenéssel, amivel az F széria számos design díjat nyert el.

A csatlakoztatás terén végrehajtott fejlesztés közvetlen válasz az legtöbb streaming eszközön, TV-n és hangkártyán meglévő döntően digitális kimenetekre, ami kiváló hangminőséget és nagyobb megbízhatóságot biztosít az analóg megoldásokhoz képest. A digitális csatlakoztatás különösen a magas jel-zaj viszony megtartása miatt fontos, mikor a hangerőszabályzás a jelforrás oldalán – például egy okostelefonon – történik.

 

 

A két (koaxiális és optikai Toslink) digitális bemenet mellett mindkét modell rendelkezik sztereó analóg bemenetekkel RCA és 3,5 mm-es sztereó Jack csatlakozókon, egy analóg LFE bemenettel RCA-n és sztereó analóg kimeneteket RCA-n. A méretesebb és nagyobb teljesítményű F Two modell XLR sztereó analóg kimeneteket is kínál, amelyek kompatibilisek a Genelec professzionális stúdió-hangsugárzóival, és egy Link csatlakozót több mélynyomó láncba fűzéséhez. Mindkét modell biztosít analóg basszusmenedzsmentet az analóg be- és kimenetek között fix 85 Hz-es keresztváltással, és az összes bemenet egyszerre csatlakoztatható – automatikus bemeneti jelérzékeléssel a digitális bemenet elsőbbségével.

A megújított F széria három különböző távvezérlési opciót kínál: az alap a Genelec saját rádiófrekvenciás (RF) távvezérlője, amit a mélynyomóhoz szállít, de a felhasználó saját infravörös távirányítóját is megtaníthatja a főbb mélynyomó-funkciók vezérlésére, vagy megvásárolhatja az opcionális Genelec vezetékes hangerőszabályzót.

Az F széria elektronikája jelentős fejlesztésen esett át, és most már univerzális feszültségváltó tápegységgel rendelkezik valamint D osztályú végerősítővel a nagyobb hatásfok és a magasabb kimenő hangnyomásszint érdekében. A felhasználó által állítható DIP kapcsolók köre is bővül, lehetővé téve a Genelec Intelligent Signal Sensing (ISS) áramkör aktiválását és beállítását – ami készenléti üzemmódban csökkenti az energiafogyasztást – és egy új HT (Home Theatre) módot is biztosít, ami az analóg bemenetek használata esetén az erősítést maximumra állítja és letiltja a hangerő távirányítását, hogy azt a felhasználó surround előerősítőjén keresztül lehessen kontrollálni.

Az új F One és F Two mélynyomók júniustól kerülnek piacra.

 

dr. Matuska József
szerkesztő
Házi-Mozi Portál
http://www.hazi-mozi.hu/

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020