G-Lab WW1 wah pedál

G-Lab WW1 wah pedál

RSS   AUDMAX   2016-05-26 11:10   2016-05-26 11:11

 

 

Egy olyan termék, ami cseppet sem új, bár a gyártó kevéssé ismert. A cikk apropója az, hogy a megjelenésekor általunk készített videó átlépte a százezres nézettséget.

 

 

Azoknak, akik nem ismernék a márkát, egy kis színes háttértörténet a lengyel gyártóról. Az első prototípus egy műhely asztalán született meg. Ebben semmi meglepő nincs addig, amíg ki nem derül, hogy a műhely amúgy az egyik legnagyobb európai pénztárgép gyártó vállalaté. Az egyik ottani mérnök, hobbigitárosként kezdett kütyüket gyártani, erre figyelt fel egy fiatal manager és győzte meg a cégvezetést  a termékpaletta fejlesztéséről és a gyártás megkezdéséről. Így valóban gitárostól gitárosoknak készülnek a cuccok, amelyet a pénztárgépek strapabíróságával terveztek. Az tény, hogy ipari formatervezőt nem ismerek, de ez a készülékek funkcionalitását nem rontja.

A pedálról, ami a gyártó választékának egyik legfontosabb eleme. Masszív ház és mechanika, optikai érzékelő, így az egyetlen kopó alkatrészt is kiiktatja. Eddig ez egy jó wah pedál, de mi benne a különleges? A rajta és benne található kapcsolóktól, melyekkel a végtermék szabható személyre. Kapcsolható mély emelés, változtatható intenzitás, kapcsolható Q faktor, és 3,5dB hangerő boost. Ezek a paraméterek az MWW1 verziónál midi parancsokkal távvezérelhetőek. De a legszebbet a végére hagytam. Az effekt ki-be kapcsolása is változtatható. A hagyományos kapcsolás mellett egy ún. Touch Mode is beállítható, amivel "lábrátétellel" lehet aktiválni az effektet. Ez azért is jó, mert (1) nem marad bekapcsolva az effekt véletlenül, (2) a szűrő használatára több mód is nyílik, ezzel színesítve a játékmódot.

De ezekről itt a videó:

 

 

A videón hallható hang egy Fernandes strat > Marshall Bluesbreaker pedál > G-Lab WW1 wah > VOX AC30CC2X kombó > Audio-Technica AE3000 mikrofon > KORG MR2000 rögzítő jelúton került rögzítésre. Nincs utómunkázva.

Hajdu Zoli

Audmax

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020