És eljöve a messiás!

És eljöve a messiás!

RSS   AUDMAX   2020-05-21 22:05

 

 

Történt pedig, hogy az Úr 2020. évében május havának elején végre értelmet nyert, hogy miért is van a Symetrix RADIUS NX hátlapján az USB HOST csatlakozó. Igen-igen az, amit eddig csak „for future purpose” jelzővel illettünk, most valóság lett.

 

 

Symetrix Composer 7.3

A COMPOSER 7.3 megérkezésével a RADIUS NX széria tagjai és (csak azok) alkalmasakká váltak 8 csatorna egyidejű rögzítésére külső médiára. Egyelőre csak a recording modul elérhető az eszköztárban, de sokat sejtet, hogy a fő menüpont neve Recording & Playback. Tehát a következő frissítés tartalmazni fogja már a lejátszást is. Most sem kell aggódni, a felvett anyag nem egy WOM (Write Only Memory) tárolóra kerül, hiszen távolról is elérhető FTP kliensen keresztül.
De nézzük sorjában milyen újdonságokat tartalmaz a COMPOSER 7.3


Recording Modul:
Szabadon konfigurálható modul 1- 8 csatorna felvételére. Csak a RADIUS NX szériánál elérhető. Egyidőben maximum 8 csatorna felvételére van lehetőség WAV formátumban. Számos opciót állíthatunk be a mintavételezési frekvenciától egészen az FTP kiszolgáló beállításig. Lehetőségünk van annak kiválasztására, hogy a 8 csatorna felvétele egy multichannel fájlba, vagy 8 különálló wav fájba kerüljön.
A Recording modul állapotát az előlapi kijelzőn is figyelemmel kísérhetjük, de lehetőségünk van a modul bármelyik elemét vagy akár az egész modult megjeleníteni a SymVue intuitív felületén, ahonnan aztán a CONTROL SERVER segítségével bármilyen böngészőben teljes funkcionalitással kezelhetjük.

 


W szériás fali vezérlők
A Symetrix új fali vezérlőcsaláddal jelentkezett, amelynek három tagja US és EU méretben is elérhető fekete és fehér színben egyaránt.
Ez a vezérlőcsalád már nem a megszokott RS485 ARC hálózaton keresztül kapcsolódik, hanem egy önálló PoE táplált egységként saját IP címmel az Ethernet hálózaton keresztül. Igy ezeket használva nincs szükség dedikált kábelezésre, akár a meglévő informatikai hálózatot is használhatjuk távvezérlésre.

 


A W1 panel egy nyomógombos encoder és egy OLED kijelző kombinációja.
A W2 panel 4 programozható nyomógombot tartalmaz a hozzájuk csatlakozó OLED kijelző sávokkal.
A W3 panel a két előző kombinációja.
Mindegyik encoder és nyomógomb tetszőleges paraméter állítására programozható a kijelzőn megjelenő információk szintén testre szabhatóak. A legjobb, hogy létezik szimulációs mód, ahol offline is ellenőrizhető a működés.


Intelligens modulok
Az intelligens modulok segítségével teljeskörűen vezérelhetjük azoknak a szerencsés gyártóknak az eszközeit, amelyek bekerültek a listába. A klub még nagyon exkluzív, de a későbbiekben Symetrix honlapjáról import funkció segítségével további eszközöket lehet telepíteni anélkül, hogy meg kellene várni a COMPOSER újabb verziójának megjelenését.

 


Az intelligens moduloknak köszönhetően nincs szükség további szoftverek használatára. Közvetlenül a Design nézetből kezelhetjük az eszközöket paramétereit, és akár távvezérelhetjük azokat, ellentétben az eddigi statikus, csak a COMPOSER-ből elérhető beállításokkal. Nem véletlen, hogy a Symetrix I/O bővítők is megkapták a maguk intelligens moduljait.


Esemény ütemező (event scheduler)
Hiszen ez már régóta létezik, mondaná a figyelmes olvasó, és igaza van. A gond csak annyi volt ezzel, mint a DANTE csatlakozású I/O expanderekkel. Csak COMPOSER-ből lehetett elérni. Egy bonyolultabb COMPOSER Site fájlt pedig szabaddá tenni a felhasználó számára az álmoskönyvek szerint sok szitkozódást jelent. Nos tehát az új COMPOSER lehetőséget ad arra, hogy csakúgy, mint a SymVuE esetén, az esemény ütemezőt is exportálhassuk a CONTROL SERVER-be. Ettől kezdve tehát nem csak a grafikus kezelőfelületet, hanem az esemény ütemezőt is elérhetjük bármilyen okos eszközről, amely képes valamilyen böngészőt futtatni.

 

  


A CONTROL SERVER-nek tehát újabb funkciója született a meglévő 2 mellé. Nem akarok találgatásokba bonyolódni, de a hátlapon itt is található USB host. Esetleg innen vezérelve egy bejátszó………..?!
Az már maga a mennyország!


Timár Endre
Audmax

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020