Elvitelre

Elvitelre

RSS   AUDMAX   2018-11-13 22:22   2018-11-21 10:33

 

 

Írtam már több alkalommal is a Waves plugin-jeiről és szervereiről, és szinte mindig meg volt az a gondolatsor, hogy ez a technológia még bőven feljövőben van. Most ennek egy újabb lépcsőjéhez érkeztünk, megjelent ugyanis a Mobile Server.

 

 

A Mobile Server – felhasználását tekintve – nem különbözik a többi Waves szervertől. Célja ugyan az, élőben és a stúdióban is „besegít” az adott hardvernek azzal, hogy a futtatott plugin-eket kiszámolja, vagyis terhelést vesz le gépünkről/keverőnkről. Ezt megteheti egy megfelelő – kártyával kiegészített - digitális pulttal (pl.: A&H SQ-sorozat) vagy akár egy stúdiós PC-vel is. A lényeg, hogy a kiváló hangú Waves effektek nem terhelik hardverünket, a szerverek átvállalják ennek kiszámolását, mindezt szinte nulla késés mellett. A SoundGrid szabványa meglehetősen egyszerű (ethernet) és gyors, egy dedikált interfésszel (DiGiGrid) akár már felvétel közben is plugin-ezhetünk, 0.8 ms késéssel (44.1-96 kHz).

 

 

A most bejelentett Mobile Server mérete lehetővé teszi, hogy egy hátizsákban elférjen az effektparkunk, mégsem kell lemondanunk a teljesítményről. A kis méretű szerverben egy i5 processzor ketyeg, 4 GB memóriával, ami bőven elegendő egy kisebb zenekar igényeihez, vagy egy kis stúdió kiszolgálásához. Mindezt nagyjából 14x14x4 cm-es méretben, ami lássuk be valóban kevés helyet igényel egy táskában, vagy a stúdióasztalon.

A technológia tehát folyamatosan fejlődik, tessék nyitva tartani a szemeket!

Gergics Attila

audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020