Egy kottából játszani, avagy a Sibelius pályázat margójára

Egy kottából játszani, avagy a Sibelius pályázat margójára

RSS   AUDMAX   2015-12-21 16:09   2015-12-21 16:50

 

 

Mikor meghirdettük a Sibelius pályázatot, nem gondoltuk, hogy ennyire közelről láthatunk bele egy intézmény, vagy tagintézmény mindennapjaiba, azok minden visszásságával, illetve sikertörténetével együtt. A beérkezett pályázatok átolvasása után azonban egyértelmű kép rajzolódott ki a fejünkben. Az Audmax Kft. az eddigieknél is több figyelmet fog szentelni a zenei utánpótlásra, vagyis a diákok és tanáraik körülményeinek javítására.

 

 

Az első szembetűnő különbség a város és a vidék viszonya. Ami a nagyobb városokban magától értetődik, azért sok vidéki zeneiskola nap, mint nap küzd. Elsősorban technikai és felszereltségi különbségekről van szó. Vannak olyan iskolák, melyekben már annak is örülnek, ha a megfelelő mennyiségű szék áll rendelkezésre, nem is beszélve arról, hogy a 21. században néhol még mindig mindössze két számítógép jut egy teljes zenei tagozatra. Az intézmények ezen fejlesztéseket önerőből, vagy pályázatok írásával próbálják megoldani.
A humán erőforrás az egyetlen olyan tényező, amiben nem tapasztaltunk különbségeket. A tanárok, oktatók pályázataikban rengeteg sikeres nemzetközi és hazai díjról számoltak be, melyekhez az esetek döntő többségében rengeteg áldozatot kellet hozniuk és erejükön felüli teljesítménnyel kellett készülniük, a kották kézi másolásától, egészen a munkaidőn bőven túlnyúló gyakorlásig. Olyan iskoláról is tudunk, ahol a tanárok a környéki falvakban kihelyezett oktatást tartanak, a hátrányos helyzetű gyerekek részére. Az biztos azonban, hogy az országban sok tehetséges gyermek nem kapja meg azt a hátteret, amellyel még magasabb színvonalon vehetne részt a megmérettetéseken. Ezért is döntöttünk - a gyártókkal karöltve - úgy, hogy az eredetileg meghirdetett egy Sibelius licensz mellett további, a tanulást és gyakorlást elősegítő termékkel támogatjuk a pályázat összes jeletkezőjét!
Tegyük is félre a kiértékelést és annak tanulságait, jöjjön az eredményhirdetés:

A pályázat nyertese a

Mórahalmi alapfokú Művészeti Iskola,

akik egy teljes verziójú, örökös Sibelius licenszet kapnak.


További két pályázatot díjazunk, egy-egy éves Sibelius licensszel, ezeket pedig a következő két iskola kapja:

Gratulálunk nekik és biztosak vagyunk abban, hogy a szoftver segítségével magasabb színvonalon zajlik majd a gyerekek felkészítése, oktatása!

 

Nem feledkezünk meg azonban a többi pályázóról sem, minden iskola számára készítettünk egy KORG hangolócsomagot, illetve további vouchereket, melyeket legközelebbi partnereiknél, további kedvezményes árú hangolókra tudnak beváltani:

Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskola és Szakközépiskola (Budapest)

Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Jánoshalmi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Batthyány Lajos Általános Iskola és AMI (Jánosháza)
Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézménye
Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Tagintézménye
Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola  (Nagykanizsa)
Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Pécs)
Pilisborosjenői Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A konzekvenciák levonása és a győztesek kihirdetése után mindössze egyetlen feladatunk maradt. Kiállni a tehetségekért és minden eszközzel segíteni fejlődésüket, hogy tovább öregíthessék iskolájuk, ezáltal városuk és az ország hírnevét a zenei világban.
Köszönjük még egyszer a pályázatokat és azt, hogy sokan láttak bennünk fantáziát, és nem sajnálják az időt arra, hogy iskolájukat jobbá, korszerűbbé és ezáltal vidámabbá tegyék!

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020