EDEN simogató a Kőbányai Zenesuliban

EDEN simogató a Kőbányai Zenesuliban

RSS   AUDMAX   2015-09-14 13:03   2015-10-14 14:31

 

 

A Kőbányai Zenei Stúdió klubnapi rendezvényén tegnap az EDEN basszusgitár erősítőkkel, kombókkal és ládákkal ismerkedhettek meg az ott tanulók. Az Audmax Kft-vel és a Hangáruházzal együttműködésben mindig más hangszer, hangcucc vagy berendezés kerül terítékre. Az aktuálisan górcső alá kerülő felszereléseket mindig egy volt kőbányais diák mutatja be, ez alkalommal Megyaszay István.

Megyaszay István, basszusgitár

Természetesen nem csak megcsodálni lehetett Megya (Megyaszay István) virtuóz basszusgitár játékát, hanem minden EDEN kütyüt végig lehetett „simogatni”, azaz kipróbálni. A végén természetesen nem hiányozhatott az önfeledt játék sem, így a bátrabbak együtt zenéltek a régi diákkal…

Milyen érzés volt újra a Kőbányai Zenei Suliban előadóként?

Nem hiszem, hogy már különösebben eseményszámba menne a megjelenésem Kőbányán, hiszen a nyári tábor óta többször is megfordultam ott különböző bemutatók alkalmával.

Mindig szívesen ragadok gitárt a suliban, de bevallom a tegnap este különleges volt, jól esett "hazai pályán" megtartani első Eden bemutatómat.

Fontosnak tartod az ilyen visszacsatoló eseményeket?

Csak azt tudom, hogy nekem fontos volt, mikor oda jártam. Vidéki srácként nem volt mindennapos dolog találkozni, beszélgetni olyan zenészekkel, akiket már jól ismertünk a tévéből, lemezekről.
Nagy előny, hogy volt diákként beszélgethetünk a srácokkal olyan dolgokról is, amiket csak mi, kőbányások értünk. Úgy érzem ez fontos, hiszen ebben a bizalmi helyzetben egyértelműen elfogadható válaszokat kapnak olyan kérdésekre, ami mástól talán hiteltelennek tűnik.

Milyennek látod a mostani diákokat?

- Semmi változás! :)
Mindig nagy örömmel vagyok köztük, abban a bizonyos kőbányás légkörben. Jó olyan fiatalok között lenni, akik szintén a zenére tették fel az életüket. Ők azok, akikkel tényleg érdemes, sőt kötelességünk foglalkozni, hiszen igen nagy felelősség hárul rájuk ebben a digitális, profitorientált - sorolhatnám a jelzőket - világban. Fel kell hívni a figyelmüket erre a feladatra, foglalkoznunk kell velük, de akik ezt felvállalják, azok mind hősök a szememben.

Teljes képgaléria megtekinthető a képre kattintva: 

A cikk megjelent a Music Média magazinban.

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020