Digitális lókotta

Digitális lókotta

RSS   AUDMAX   2018-10-14 21:43   2018-10-23 17:28

 

 

Nem tudod mi a lókotta? Betűkotta, melyben a hangokat, harmóniákat az ábécé betűivel jelölik a kottát nem ismerők részére. Mindezt egyszerűen a dalszöveg fölé írják a megfelelő helyekre. Vastag dossziékba rendezik, beszámozzák.

 

 

Rendes vendéglátós zenekar
Rendes vendéglátós zenekar így dolgozik. Színes dossziékban hordják magukkal a teljes repertoárt, a fene tudja mit fog kérni a közönség. Aztán a buli alakulásának függvényében adja ki az ukázt a zenekarvezető: „A követező dal a piros dosszié huszonnyolcas szám!” Mindenki összecsukja maga előtt a dossziét, lerakja a földre, felveszi a pirosat, megkeresi a huszonnyolcast. Masszív kottatartó elengedhetetlen, még jó, hogy lehet olyant kapni, ami elbírja a lókottát, és nem a szomszéd hegeszti szögvasból, mert az már tényleg gáz. Van ennek valami utánozhatatlan filingje…

Rendes party zenekar
Rendes party zenekar már túllépett ezen. Telefonról szöveget olvasni, akkordokat silabizálni véleményes, de itt a digitális forradalom: táblagép. Kicsi vékony, és ráfér a világ összes kottája. Persze itt is vannak szintek. Lefotózott lókotta a képnézegetőben, vagy adatbázisból kereshető, nagyítható, kicsinyíthető, lapozható stb. kotta. És itt már szintet kell lépni, kell egy baba tablet tartó.

Durva egyszerűsítés
Persze ez csak egy durva egyszerűsítés, ma már számos helyen használnak táblagépet, telefont. Akár digitális keverők távvezérlésére, szoftverek, szoftverszintik, pluginek futtatására, de vezérelnek vele fényt is. De mindegy is mire használod, szükség van egy jó és méretpontos tartóra, ami nem csak kíméletesen „fogja” a tabletet , de masszívan is, hiszen nyomogatni kell.

 

 

A Quiklok gondolt Rád!
Az olasz gyártó számos megoldást kínál almás és androidos eszközökhöz. Közös tulajdonságuk, hogy mikrofon állványra szerelhetőek és sokféle beállítást tesznek lehetővé.
Az okos, biztonságos és praktikus kialakítású IPS11 tartó lehetővé teszi a zenészek számára, hogy a meglévő billentyűs állványokra szereljék fel iPad 2 vagy új iPad (harmadik és negyedik generációs) készüléküket a színpadon, a stúdiókban, a próbatermekben vagy otthon. Rugalmas, mégis robusztus, gumírozott műanyag klipek tartják a tabletet szilárdan és biztonságosan a helyén, anélkül, hogy zavarnák a iPad csatlakozóját, a hangszóróját, a fejhallgató-csatlakozót, a be / ki és a hangerőszabályzó gombokat. Az iPad tartóba helyezése csúszásmentes, könnyű és gyors! A tartó döntési szöge állítható, a forgatás a vízszintes és függőleges megtekintési mód között könnyű váltást biztosít. Az IPS11 állítható magasságú tabletta tartó közvetlenül a 30 mm átmérőjű "X" stílusú billentyű állványra rögzíthető. Az innovatív, csúszásmentes, könnyű, alumínium ötvözetből készült "Grip Lok" reteszelő gallér az iPad tartók rögzítéséhez használható a billentyűzet első szintjeihez vagy a kiegészítő szintekhez. Kicsivel több, mint egy kilogramm.

Az IPS10 tartó a 11-es mikrofon állványra szerelhető változata. Közvetlenül a 3/8 "-es szabványos mikrofonállvány menetes csatlakozásra rögzíthető. Ha mikrofont is használunk, a vékony, mégis erős acél tartóval (mellékelve) oldalirányban 14-30 mm-es átmérőjű mikrofon vagy egyéb függőleges állványra rögzíthető.

 

 

A sokszínű táblagép
Míg az iPad mérete kötött, a táblagépeknél nincs ilyen szerencsénk: ahány ház, annyi szokás, vagyis a legkülönbözőbb méretekben kaphatóak. Ehhez a tartóknak is alkalmazkodniuk kell, de az univerzális tartóktól ösztönösen tartózkodunk, mert ami mindenre jó, az semmire sem jó. És ha van egy remek innovatív megoldás? Az persze más…

A Quiklok IPS12 univerzális tablet tartó akár vízszintesen, akár függőleges állásban is rögzítheti tabletünket. Gyakorlatilag bármilyen méretű készüléket helyezhet rá, amelynek oldalméretei 111 mm és 301 mm közöttiek és a mélység 6,9 mm és 18,7 mm között van. A rugalmas, mégis robusztus gumírozott műanyag kerekek a gépet szilárdan és biztonságosan rögzítik a helyükön anélkül, hogy zavarnák a csatlakozókat, a kapcsolókat, a hangszórót. A két trapéz metszetű gumihenger az egyik átfogó mentén rögzíti a tabletet közrefogva a csúcsokat, így rugalmas mérettartományt biztosít a különböző androidos készülékeknek. Az ideális elhelyezés érdekében gyors váltást biztosít a függőlegesről a vízszintes helyzetre. A tartó közvetlenül a 3/8 "-os szabványos mikrofonállványra rögzíthető csavarral, vagy egy erős acél adapterrel (mellékelve) a mikrofon állvány, vagy kottatartó oszlopára szorítható, ha ezek átmérője 14-30 mm közötti.

A Quiklok IPS13 állítható magasságú tablet tartó az IPS12 hangszer állványra szerelhető változata közvetlenül a 30 mm átmérőjű "X" típusú billentyű állványra rögzíthető első vagy tetszés szerint akár második szintre.

Indulhat a buli!

Hermann János
Audmax Kft

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020