COMPOSER 8.0

COMPOSER 8.0

RSS   AUDMAX   2020-11-23 14:01   2020-11-23 15:27

 

 

Nyomorult földi létünkben megszokhattuk, hogy mindennek van eleje-közepe-vége. Tehát, ahogy az iskolában is tanultuk: fej-tor-potroh!  De nem úgy van az a COMPOSER fejlesztésével: annak sosincs vége.  A Symetrix fejlesztői igencsak felszívták magukat, és a 8.0 verzióval olyan újításokat vezettek be, hogy csak kapkodjuk a fejünket. (és a potrohunkat is)

 


Elsősorban a zászlóshajó, RADIUS NX család bővelkedik az új funkciókban.


Playback modul
Az audio recording funkció most kibővül egy lejátszóval is. Hangrendszerek telepítésekor gyakran van szükség arra, hogy különböző üzeneteket, figyelmeztetéseket tudjunk bejátszani, akár időzítve is.
A RADIUS NX kiegészítő hardver nélkül képes egyidőben, akár 8  track lejátszására. Ez lehet 1db 8 csatornás lejátszó, de akár 8db 1csatornás is.

 

 

Média Manager
A RADIUS NX webes böngészővel elérhető felületén eddig csak az ARC WEB menüit láthattuk. Ha most begépeljük a RADIUS IP címét egy tetszőleges böngészőbe, akkor amellett, hogy láthatjuk valamennyi analóg ki- és bemenet szintjét, és ugyanezt az összes dante csatornán is, kaptunk egy média managert is. Itt webes felületen keresztül tölthetünk fel lejátszandó wav fájlokat, és itt készíthetünk lejátszási listákat. Nem szükséges tehát fizikailag hozzáférni a RADIUS-ba dugott pendrive-hoz, hogy fájlokat töltsünk fel.
Természetesen a média manager jelszóval védett.

 

 

LUA script
A LUA egy 1993 ban kifejlesztett programozási nyelv, ezen a nyelven íródtak a scriptek eddig is az intelligens modulokhoz. Most azonban hozzáférhetővé tették a modulok készítésének lehetőségét is, így saját erőből készíthetünk intelligens modult minden olyan eszközhöz, ami hálózaton keresztül képes kommunikálni, és parancsokat elfogadni. Nem kezdőknek való feladat, de nem lehetetlen. Egy túlvezérelt német bedolgozó máris elkészítette az Allen&Heath IP8 távezzérlőjéhez passzoló LUA scriptet, mintegy 640 sorban. Ezzel az IP8 alkalmassá vált Symetrix rendszerek távvezérlésére 48  programozható húzóval és 96 nyomógombbal.
Szóval ez már a potroh, vagy még mindig a fejnél tartunk?


Timár Endre
Audmax

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020