Az idő soha meg nem áll

Az idő soha meg nem áll

RSS   AUDMAX   2018-01-01 18:15   2018-01-01 18:21

 

 

Így van ez a Washington állam-beli Mountlake Terrace-ben is ahol a Symetrix fejlesztői szövik újabbnál újabb terveiket és rukkolnak elő az újabbnál újabb ma már ipari sztenderdnek számító installációs processzoraikkal. Bár a legújabb PRISM 0x0 processzor láttán amelynek nincs egyetlenegy ki és bemenete sem, felmerülhet bennünk, hogy ez már az absztrakcionizmus végpontja csakúgy mint Kazimir Malevics fehér alapon fehér négyzet című világhírű festménye, vagy a beton lámpaernyő.

 

 

Szerencsére nem így van!

A PRISM család fentebb emlegetett legújabb tagjának valóban nincs sem analóg, sem logikai csatlakozó felülete. A PRISM 0x0 kifejezetten a DANTE hálózatok számára tervezett processzor, így nincs is rá szükség. A SOLUS NX szériához hasonlóan új ruhát kapott PRISM 0x0 rendelkezik mindazzal a tudással, mint nagyobb testvérei. Hasonlóan a SOLUS NX és RADIUS szériához a család tagjai csak a ki és bemeneti csatlakozók számában különböznek egymástól így költséghatékonyan tudjuk kiválasztani a megfelelő modellt a feladathoz. A nyílt architektúrának köszönhetően magunk alkothatjuk meg a belső „kapcsolási rajzot” a COMPOSER szoftver segítségével, ahol több mint 600 DSP modulból válogathatunk kedvünkre.

 

 

A COMPOSER fejlesztői  úgy tűnik vettek egy nagy levegőt, mert a küszöbön álló 6.0 verziófrissítés számos forradalmi újdonságot tartalmaz majd.

A „DANTE Transmit and Receive Flows” menüpont sokat sejtetően „Network I/O Modules”-re változik, ahol lehetőségünk lesz a jövőben  AES67 kompatibilis modulokat is definiálni vagy még ki tudja mit. Ezen túl a Dante kontrollerrel is egyre jobban szót ért majd a Composer és képes lesz az ott elvégzett változtatásokat szinkronizálni és megjeleníteni. Az új verzióban mi magunk definiálhatunk DANTE képes eszközöket akár manuálisan, akár a gyártó által biztosított XML fájl importjával. természetesen ezzel csak a definiált eszköz DANTE flow-ját állíthatjuk elő, a specifikus vezérléshez továbbra is az eszköz saját szoftvere kell majd. Kivételek ez alól azok a gyártók, akik a Symetrix csapatával együttműködve a COMPOSER-be integrálták a saját eszközeik vezérlését. Ilyen gyártó többek között az Audio-Technica és az Atterotech is. Számos új kényelmi funkción túl a COMPOSER 6.0 legjelentősebb fejlesztése az hardverek elérési sebességének drasztikus növelése. Az érkező firmware csaknem tízszer gyorsabban kerül on-line kapcsolatba a processzorokkal mint elődei. Különleges WEB interfész áll rendelkezésünkre kibővített diagnosztikai és monitorozási lehetőséggel ahol valamennyi csatorna jelét figyelemmel kísérhetjük beleértve a DANTE csatornákat is.

A COMPOSER 6.0  már tartalmazza a vadonatúj CONTROL SERVER beállítási lehetőségeit, amely valószínűleg igen népszerű lesz  a  végfelhasználók körében. Tulajdonképpen egy webszervert kell elképzelnünk ami képes önállóan működni akár egy wireless acces point, de csatlakoztatható egy meglévő hálózathoz is. A Control Server applikációkon keresztül a hálózathoz csatlakozó valamennyi DSP  paraméter felügyeletére és vezérlésére ad megoldást. Különböző biztonsági  szintek definiálhatók egy gyors és reszponzív felület eléréséhez, amit bármilyen okos készülékkel bármilyen böngészőt alkalmazva használhat egyszerre akár több felhasználó is. A Control Server segítségével más gyártók eszközei is egyszerűen vezérelhetőkké válnak így könnyebben integrálhatók a folyamatosan bővülő Symetrix rendszerekhez.

 

 

Szóval a Symetrix ismét ellátott bennünket újdonságokkal, csak győzzük feldolgozni………. és az idő …..


Timár Endre
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020