Audio-Technica, a MotoGP hivatalos mikrofonszolgáltatási megoldásokért felelős partnere

Audio-Technica, a MotoGP hivatalos mikrofonszolgáltatási megoldásokért felelős partnere

RSS   AUDMAX   2019-11-11 22:47   2019-11-23 16:10

 

 

Az Audio-Technica bejelentette, hogy nemrégiben a hivatalos mikrofonszolgáltatásokért felelős partnerének nevezte ki a MotoGP, amely 19 nagy Grand Prix bajnokságot rendez évente a világ minden táján. A kinevezés a Dorna Sports S.L., a MotoGP kereskedelmi jogtulajdonosának döntése alapján született.

 

 

A Dorna média tartalom és produkciós csapata arra törekedett, hogy javítsa az audio-átvitel minőségét, hogy megfeleljen az osztályában egyedülálló, házon belüli vizuális programozásának (amely 89 média partnernek van továbbítva világszerte), és elkezdték vizsgálni a különböző Audio-Technica mikrofonok nyújtotta megoldásokat a 2018-as versenyszezon végére.

A sikeres tesztek eredményeként Dorna úgy döntött, hogy mintegy 265 Audio-Technica mikrofont, fejhallgatót és monitorozási megoldást választ ki, beleértve az 53 nyomkövető mikrofont, 76 interjú és ENG kamera mikrofonokat. Audio-Technica System 10 2,4 GHz-es vezeték nélküli mikrofon megoldást szavaztak meg 16 mozgó ENG kamera számára, illetve az Audio -Technica új, 3000-es sorozatú vezeték nélküli rendszerei és új Engineered Sound 935-ös hattyúnyak mikrofonjai Dante végpontokkal a verseny előtti vagy utáni sajtótájékoztatókhoz lesznek felhasználva. 30 darab BPHS1 fejhallgatót választottak továbbá a különféle kommentári helyzetekhez; A 72 M60x monitor fejhallgató, és az E50 fülmonitorok lehetővé teszik a MotoGP csapatok számára, hogy fél füllel mindig figyelni tudjanak élő audio hírcsatornáikra. A kiválasztott Audio-Technica eszközöket a 2019. évi MotoGP-idény első európai versenyének májusban, Jerezben, Spanyolországban kezdték bevezetni.

 

 

Különös figyelmet érdemel a „Sport műsorszóráshoz kifejlesztett” Audio-Technica BP28 és BP28L nagy membránú puskamikrofonok azonnali sikere, amelyet a MotoGP-nél telepítettek. Daniel Laviña, a Dorna Sports média műszaki igazgatója kijelentette: „Az Audio-Technica puskamikrofonok telepítésekor azonnal észrevettük a hangfelvétel minőségének jelentős változását. Kivételesen széles frekvencia- és magas dinamikatartományukkal ideálisnak tűnnek a verseny hanghatásaihoz, és most már kiváló minőségű audio folytonosságot is elérhetünk az egyes kamera pozíciók között."

A kinevezést kommentálva, az Audio-Technica globális mérnöki vezetője, Kazuhiro Onizuka elmondta: „Mindamellett, hogy örülünk annak, a MotoGP hivatalos mikrofonszolgáltatási megoldásokért felelős partnerének választottak, és hogy Dorna ilyen nagyszámú broadcast mikrofont telepített, különösen izgatottak vagyunk a közelgő kutatás és fejlesztési lehetőségekre, amelyeken együtt tudunk dolgozni. A Dornával való együttműködés az aktuális, élő MotoGP versenyeken a világ minden tájáról, nagyszerű kiterjesztést jelent kutatólaboratóriumunk számára, és ez a továbbiakban is mutatja az Audio-Technica elkötelezettségét a sport-audio műsorszórás iránt.”

Az Audio-Technica szeptember 13 és 17 között mutatja be munkáját a MotoGP-vel, az idei IBC Nemzetközi Műsorszórási Egyezményen, Amszterdamban, Hollandiában.

Hunyad Attila

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020