AT-hallás

AT-hallás

RSS   AUDMAX   2018-01-31 23:10   2018-02-03 19:11

 

 


Nincs rossz reklám, de még talán viccnek is rossz ezzel a címmel felvezetni egy a – 2018-as NAMM Show-n megjelent - Audio-Technica újdonságokról szóló cikket. Bár ahogy mondani szoktam, most már mindegy, hiszen ki lenne olyan rosszindulatú, ismerve a gyártót, hogy elhinné, hogy van párhuzam.

 

 

Elsőként talán a legjobban várt újítással, a rádiós mikrofonok frontján történő változással foglalkozzunk. Megújul a 3000-es széria, és bevezetésre kerül az 5000-es. Bátran mondhatjuk, hogy ez a két új széria teljesen új korszakot nyit az Audio-Technica vezetéknélküli mikrofonjainak területén. A teljesség igénye nélkül, a két legfontosabb újdonság az előző generációhoz képest:

 

 

1. Jelentősen nőtt a sávszélesség. A 3000-es széria sávszélessége több mint kétszeresére nőtt, 4x60MHz lett, míg az 5000-es széria vevőegységé 230MHz, tehát gyakorlatilag a teljes UHF spektrumot lefedi.

2. Cserélhetőek lettek a kéziadó mikrofonfejek. Az alkalmazott iparági sztenderd csatlakozás ráadásul kompatibilissé teszi az Audio-technica fejeket más vezetéknélküli mikrofon rendszerekkel is.

Szinte csak kapkodom a fejem az M50X színvariációinak sokaságától, és szerintem már Robert Dawney Junior is, aki valószínűleg féltékeny lesz, hiszen örök riválisa is kap egy ráhajazó színt. Persze ahogy a filmekben is, itt a közös megpróbáltatások teszik majd őket jó barátokká. Félre a célozgatást, új, kék színben fog pompázni az M50X(BB). Nagyon Amerika…

 

 

Ha már fejhallgató, megújul egy teljes DJ-szegmens, a PRO5, a PRO500 és PRO700 megszűnésével, PRO5X (fekete és fehér színben) és PRO7X néven, két új típus érkezik. Új dizájn, hatalmas hangerő, teljes, a fület körül ölelő (cirkumaurális) kialakítás, a teljes izoláció jegyében. Elsősorban techno DJ-knek szánják, és a webináriumon – nagy örömömre – az A&H XONE-szériájának neve is elhangzott referenciaként.

 

 

Maradva a DJ vonalnál, japán barátaink beszállnak végre a pick-up és tű gyártás eme ágába is. Két modell debütált itt is, az XP5 és az XP7. Elliptikus kialakításuk és dupla mozgó mágneses felépítésük VM) kiváló tulajdonságokkal ruházza fel őket. Kimeneti jelszintjük 5.5 és 6 mV, a megerősített tűtartó karok pedig egyiknél szénszálas ABS anyagból, másiknál ellenálló alumíniumból készülnek. Tartósságuk megkérdőjelezhetetlen és bár nem kimondottan scratch-re ajánlják, jól tűrik a normál igénybevételt.
Már csak ki kell várnunk a beérkezést és tesztelni az újdonságokat. Várunk Titeket is szeretettel!

Zöld Zsolt és Gergics Attila
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020