A jövő elkezdődött

A jövő elkezdődött

RSS   AUDMAX   2017-03-31 12:53   2017-03-31 12:58

 

 

Egy héttel a Frankfurti pro-audio fieszta megnyitása előtt az L-Acoustics bejelentette, hogy zászlóshajójuk az LA12X processzált rendszererősítő megkapta az Avnu certifikációt, melyet heteken belül követ a kistestvér, az LA4X is.

 


Az L-Acoustics – 2015 óta az Avnu szövetség tagjaként – elkötelezte magát, hogy nyit az AVB technológia irányába, mely egyszerűsíti a hálózati infrastruktúra kiépítését és egyben integrálja a sokcsatornás digitális audio átvitelt a rendszervezérlési és monitorozási funkciókkal.
Az LA12X rendszererősítő a francia gyártó palettáján az első termék, amely megkapta a certifikációt, sőt az első processzált rendszererősítő a világon, amely az AVB Listener funkció mellett AVB Bridge funkciót is el tud látni. A beépített AVB Bridge funkció csökkenti a további költséges hálózati eszközök rendszerbe építésének szükségességét, és jelentősen egyszerűsíti a különböző gyártók együtt működő rendszereinek telepítését. Ezzel együtt az LA Network Manager szoftvert is frissítik egy AVB kontrollerrel, mely megkönnyíti a rendszererősítők összekötését más AVB forrásokkal egy egyszerű és áttekinthető felhasználói felületen keresztül – természetesen a rendszererősítők vezérlése és monitorozása továbbra is elérhető a Network Managerben ugyanazon az AVB porton keresztül.

 


Fókuszban a jövő: az AVB Bridge és Listener funkciók integrálása az L-Acoustics termékekbe „jövő-biztossá” teszi azokat – az AVB technológia folyamatos elterjedésével az L-Acoustics partnerek egyszerűen és költséghatékonyan tudják majd rendszereiket más AVB képes rendszerekkel együtt üzemeltetni.
Az új AVB-s firmware-el elláttott LA rendszererősítők tesztüzeme jelenleg is folyik, tavasz végére azonban széles körben elérhetővé válnak. A 2015 júniusa után gyártott LA4X és az összes LA12X rendszererősítő AVB-ready, ami azt jelenti, hogy az AVB funkciók egy egyszerű firmware frissítéssel elérhetővé válnak a partnereink számára. (A 2015 júniusa előtt gyártott LA4X-ek DSP kártya upgrade-et igényelnek, mely az L-Acoustics szervizen keresztül elérhető)

 

Kovács Dénes

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Atterotech Audiopole Audio-Technica Avalon-Design Avid DiGiGrid DirectOut Technologies Eden Genelec Korg L'Acoustics Linea Research Marshall Marshall Lifestyle Montarbo Commercial Natal Panphonics QuikLok Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.